""
""

Marković: Mnogo boli ovakav završetak EP, uteha su nam kvalifikacije za Rio

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.15. | 17:06

"Prošle godine nas niko nije poznavao na SP, išli smo glavom kroz zid. Sada je bilo malo drugačije, znali su ko smo i šta smo", objasnio je košarkaš španske Unikahe

Plejmejker reprezentacije Srbije Stefan Marković rekao je posle osvajanja četvrtog mesta na prvenstvu Evrope da ekipa nije uspela da se oporavi od poraza u polufinalu, zbog čega je kao logična posledica došao i neuspeh protiv Francuske u borbi za bronzanu medalju.
“Posle onakvog polufinala i svih želja i snova koji se nisu ostvarili, 24 sata nije mnogo vremena da se oporaviš. Znali smo da igramo za bronzu, borili se koliko smo mogli. Na kraju nam ovih 14 razlike ne ide nam u prilog. Ipak, ponosan sam na sve momke kako smo se ponašali i igrali celo leto“, rekao je Marković novinarima posle meča sa Francuskom.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima, igrači su bili u teškoj psihičkoj situaciji posle poraza od Litvarnije.
“Boli, ne može da se opiše koliko. Znamo šta je sve finale donosilo. Psihički smo bili u teškoj situacija, fizički je lakše bilo da se oporavimo. Pokušali smo da zaboravimo, ali igraće se košarka i dalje“, kazao je plejmejker španske Unikahe.

Pritisak je, kako tvrdi Marković, bio veći nego prošle godine na Mundobasketu u Španiji.
“Ovaj posao uvek donosi pritisak, tera te da budeš bolji, da ga pobediš. Prošle godine nas niko nije poznavao na SP, išli smo glavom kroz zid. Sada je bilo malo drugačije, znali su ko smo i šta smo. Momci su imali vrhunske sezone, bili smo sada na pravom putu do ove poslednje dve utakmice. Ali ti porazi su sve pokvarili“, priznao je reprezentativac Srbije.

Samo dve prvoplasirane ekipe sa EP su izborile olimpijsku vizu, a Srbija će, uz Francusku, Češku, Grčku i Italiju igrati kvalifikacioni turnir za Rio.
“Kvalifikacije ostaju kao utešna nagrada, spremićemo se. Imamo celu sezonu da se oporavimo od ovoga, da se vratimo na leto i borimo za ono o čemu svi sanjamo“, poručio je Marković.

(FOTO: MN Press) 


tagovi

Stefan MarkovićSrbijaEvropaEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara