Stefan Marković i Brajs Džons (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Stefan Marković i Brajs Džons (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Marković o Evroligi: Dobijali smo jake protivnike, gubili na jednu loptu, a Bajern nas je odučio od košarke

Vreme čitanja: 4min | uto. 12.04.22. | 08:09

"Želeli smo da se stvari odviju drugačije, borili se maksimalno na svakoj utakmici, ali nije se završilo kako smo želeli. Ostaje nam da se fokusiramo na ABA ligu", ocenio je sezonu u elitnom takmičenju Ostin Holins

Košarkaši Crvene zvezde su posle pobede nad Anadolu Efesom, za kraj sezone u Evroligi, nastavili sa dobrim rezultatima u regionalnom prvenstvu. Savladali su FMP pred svojim navijačima (90:82) u zvanično poslednjem kolu ABA lige, ali im ostaju još tri zaostale utakmice do plej-ofa. Iako su se u prvom poluvremenu susreta sa timom iz Železnika dobro oznojili, u nastavku su preuzeli kontrolu i rutinski priveli meč kraju.

Po zavšetku susreta borbu u elitnom takmičenju, ali i dosadašnji tok takmičarske godine ocenili su prvotimci Stefan Marković i Ostin Holins. Iskusni plejmejker ističe da ostaje žal za plasmanom u četvrtfinale, dok Amerikanac tvrdi da su crveno-beli dali sve od sebe, ali im se nije dalo da dođu do podvig.

Izabrane vesti

Marković podseća i na sve probleme sa kojima se ekipa Dejana Radonjića susrela tokom tekuće sezone. Povrede su od starta pratile srpskog šampiona, a u januaru je virus korona pokosio praktično čitav tim. Uspeli su crveno-beli i u takvoj situaciji da ostanu konkurentni u društvu najboljih timova Starog kontinenta, ali im sada ostaje da se posvete odbrani trona u Jadranskoj ligi.

"Prilično turbulentna sezona. Veliki broj uspona i padova, dosta nekih situacija, povreda, pa korona... Imali smo šansu da uđemo u osam najboljih ali je nismo iskoristili. Ostaju nam još tri utakmice u ABA ligi, da završimo to kako treba, pa da se fokusiramo na plej-of", ističe Stefan Marković.

Zvezda je u Evroligi uspela da obori na pleća brojne velikane evropske košarke. Dva puta savladala Olimpijakos i Makabi, nanela Panatinaikosu najteži poraz u istoriji kluba na evrosceni, dobila Real, Fenerbahče, Baskoniju pred svojom publikom. Sa druge strane pretrpela je i neke neočekivane poraze, jedan od njih i u ključnom delu sezone od Bajerna. Nemački tim je u Minhenu slavio 82:57, naneo najteži poraz Radonjićevoj četi ove takmičarske godine i ostavio je bez šansi da se domogne doigravanja.

"Dobili smo neke utakmice protiv jakih protivnika na jednu loptu, a opet smo i poklonili dosta utakmica u završnicama. Ostaje žal, nismo ipak bili blizu da dobijemo Bajern, odučili su nas od košarke".

Pred crveno-belima su još tri meča u ligaškom delu sezone ABA lige. Najpre gostuju Budućnosti već u subotu (21.00), potom i Borcu (20. april, 19.00), dok će tačku na prvu fazu prvenstva staviti 23. aprila protiv Igokee kod kuće. Jedan trijumf im je potreban da obezbede prvo mesto na tabeli pred plej-of.

"Teško gostovanje u Podgorici, ali sa tom pobedom smo i matematički obezbedili prvo mesto u ABA ligi. Odmorićemo se i pripremiti za utakmicu", zaključuje Marković.

Ostin Holins (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)Ostin Holins (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Ostin Holins se polako vraća u takmičarski ritam posle povrede. Pre peha igrao je u sjajnoj formi. Nedostajao je Zvezdi tokom ključnih borbi u Evroligi, ali se vratio na vreme da uhvati zalet za završnicu sezone.

Tvrdi da su crveno-beli dali sve od sebe u elitnom takmičenju i zbog toga nema za čim da žali.

"Hteli smo u osam najboljih, naravno. Dogodili su se određene stvari i nismo uspeli. Borili smo se žestoko, nije se dalo i sada nam ostaje da se fokusiramo na ABA ligu", ističe Amerikanac i dodaje: "Ne možemo reći da žalimo za nečim. Želeli smo da se stvari odviju drugačiji, borili smo se maksimalno na svakoj utakmici, ali nije se završilo kako smo želeli. To je bezveze, ali dali smo sve od sebe. Takve stvari se dešavaju, sve je to deo košarke".

S ozbirom da su polufinala na programu tek od 18. maja, ekipu Dejana Radonjića posle susreta sa Igosima krajem tekućeg meseca čeka višenedeljna pauza. Posle paklene sezone i čak 59 odigranih susreta, odmor će joj dobro doći.

"To je definitivno nešto što je našem timu potrebno. Pomoći će nam što ćemo imati više vremena za odmor. Moći ćemo do detalja da se posvetimo svakom narednom protivniku i spremimo se za mečeve. S druge strane, iz prespektive igrača, pa i trenera, ne želite da imate prekid od mesec dana, ali postoje i prednosti. Ponavljam, imate vremena za odmor, da trenirate i budete spremni za najbitnije utakmice", rekao je Holins.

Protiv Budućnosti najavljuje borbu do poslednjeg atoma snage.

"Spremamo se kao za bilo koju drugu utakmicu, idemo da se borimo do kraja".

Susret sa FMP-om otvorio je sa tri faula u uvodna dva minuta. Dugo ga nije bilo na parketu, što je Brajs Džons umeo da iskoristi i dobro namuči odbranu Crvene zvezde (19 poena, sedam asistencija i indeks 25).

"Bila je to jedna od onih noći, kada mi sudijske odluke ne idu baš na ruku. Dešava se. Brajs ima sjajnu sezonu i trudio sam se da mu otežam posao. Igrao je dobro i večeras, kao i mnogo puta ove sezone i moram da mu odam priznanje".

Duel sa Panterima u petorci je počeo i mladi Nikola Topić, odnedavno jedan od najmlađih debitanata u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

"Ima blistavu budućnost pred sobom. Ako nastavi da radi naporno, imaće svet na dlanu. Odlično razmišlja, ima veliki košarkaški IQ. Sjajan je igrač i izvrstan momak", izjavio je Ostin Holins.



tagovi

Stefan MarkovićKK Crvena zvezdaOstin HolinsNikola TopićBrajs Džons

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara