Maks Ejsmis Foto: AFP
Maks Ejsmis Foto: AFP

Martovsko ludilo: Kraj bajke za Oral Roberts

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 11:59

Najbolji steralc NCAA poromašio šut za pobedu

Bajka Oral Robertsa završena je u noći između subote i nedelje. Mogla je da traje bar do ponedeljka da je najbolji strelac NCAA Maks Ejsmis sa zvukom sirene pogodio trojku. Doduše nije imao u poslednjem napadu mnogo vremena i prostora da se namesti na šut, ali je nekako pobegao čuvarima, lansirao loptu koja je stala na obruču (72:70), dok su sudenti Arkanzasa produžili do četvrtfinala, prvog od 1995. godine, u kome će ih čekati Bejlor.

Izabrane vesti

"Uspeli smo Maksu da dodamo loptu i obezbedimo prostor za dribling. Bistar je. Vrlo brzo shvata stvari. Imao je veliku svest, sjajnu selekciju šuta. Nažalost, nije ušlo", prokomentarisao je trener Oral Robertsa Pol Mils napad koji (ni)je odlučio pobednika.

Ponedeljak: 3.00: (1,60) Denver (13,0) Atlanta (2,60)

Ali, moglo je da bude drugačije, da Golden Igls izbegnu triler završnicu... Početkom drugog poluvremena imali su 12 poena prednosti. Nudio im se tada Arkanzas, pa čak i kasnije. Ali Ejsmisu je nedostajala podrška Obenora u napadu, dok je rival leteo iznad njihovog koša, često stvarajući drugu šansu za pogodak što je umirilo ruku Devontea Dejvisa da 2,9 sekundi pre kraja pogodi pobedu.

Za razliku od ovog, ostala tri duela prvog dana osmine finala ostala su bez napetih finiša. U duelu sa Oregon Stejtom (58:65) Lojola bez šuta spolja, sa dobro čuvanim Kameronom Krutvigom nije mogla da uradi ništa više od dostojnog oproštaja od Martovskog ludila. Kako je isticalo vreme na semaforu sve je bilo jasnije da će Dabrovi iz Korvalisa otići u prvo četvrtfinale posle 1982. i primaći se na 40 minuta Fajnal Foru na kojem su poslednji put bili pre 58 godina.

Vilanova se držala protiv Bejlora (51:62) skoro 30 minuta. Često je znala da diktora ritam. Ali, nije imala snage za nešto više, pa su Bersi, poput Dabrova, na korak do Fajnal fora koga čekaju još duže, od 1950. godine.

Na kraju, rezultatski najnezanimljivije je bilo u meču Hjustona i Sirakjuza (62:46). Serijom od 10:0 u završnici prvog poluvremena za 30:20 Pume su pojasnile protivniku da su spremne da dostignu, čak možda i prestignu klasu Hakima Olajdžuvona koja je dve godine zaredom, 1983. i 1984. učestvovale na Fajnal foru, igrala oba puta finala i oba puta izgubila... Pre toga u četvrtfinalu (ponedeljak, 1.15) moraju da pobede Oregon Stejt.

SWEET 16

Subota

Lojola Čikago- Oregon Stejt 58:65

Bejlor - Vilanova 62:51

Arkanzas - Oral Roberts 72:70

Hjuston - Sirakjuz 62:46

Nedelja/Ponedeljak

20.10: Gonzaga - Krejton

23.00: Mičigen - Florida Stejt

1.15: Alaabama - UCLA

3.45: Južna Kalifornija - Oregon



tagovi

NCAAmartovsko ludilo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara