Matija Svetozarević (©hawaiiathletics.com)
Matija Svetozarević (©hawaiiathletics.com)

Matija Svetozarević ide koracima Predraga Savovića i Stefana Jankovića

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.08.22. | 19:22

Bivši igrač Dinamika na Havajima

Kako je i zvanično obelodanjeno, mladi srpski košarkaš Matija Svetozarević priključio se Havaji Reinbou Voriorsima u NCAA ligi.

On je tako promenio koledž, pošto je prethodnu sezonu proveo u Portlandu. Na 23 utakmice beležio je 2,6 poena i 1,7 skokova za oko 10 provednih minuta na parketu.

Izabrane vesti

Talentovani Nišlija je pre odlaska u SAD branio boje Dinamika. Posle U19 selekcije u sezoni 2020/21 upisao je i nekoliko nastupa za seniorski tim.

"Matija je vešt krilni košarkaš koji poseduje odlično kombinaciju internacionalnog i koledž iskustva. Atleticizam, fizičke predispozicije i šuterske sposobnosti koje ima čine ga jedinstevnim i možemo dobro da ga iskoristimo na oba kraja terena. Želimo Matiji dobrodošlicu i jedva čekamo da vidimo kakav će uticak imati na naš program", rekao je trener Rejnbou Voriorsa Eran Ganot.

Dres Havaja svojevremeno nosili su i bivši košarkaši Partizana Predrag Savović (1999-2002) i Stefan Janković (2014-2016).

Svetozarević je branio i boje juniorske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2018. godine i domogao se u dresu sa državnim grbom petog mesta. Bio je i član U18 selekcije.


tagovi

NCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara