(WNBA)
(WNBA)

Medžik Džonson: Ivana, dobro došla u LA Sparks

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 08:55

Tim iz Los Anđelesa draftovao srpsku reprezentativku

Srpska košarka mogla bi uskoro da ima još jednog predstavnika u NBA, tačnije u ženskoj NBA (WNBA), jer je ekipa Los Anđeles Spraksa draftovala Ivanu Racu sa 28. pozicije (treća runda).

Pošto je Liga saopštila da je tim iz Grada anđela izabrao našu reprezentativku, javnu čestitku Ivani poslao je legendarni Irvin Medžik Džonson.

Izabrane vesti

"Ivana, dobro došla u LA Sparks", napisao je na Tviteru Medžik, koji je od 2014. godine jedan od suvlasnika ekipe iz Los Anđelesa.

Ivana, koja se juče priključila pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo (17-27 jun), a koju potom očekuju iskušenja na Olimpijskim igrama u Tokiju (24. jul - 8. avgust), izborom na draftu je na sjajan način zaokružila univerzitetsku karijeru.

Tokom poslednje godine studija, bila je lider Vejk Foresta po poenima (16,7) i skokovima (9,0). Postala je tek četvrta igračica univerziteta koja je izabrana u najbolji tim konferencije ACC i ključna u proboju do tek drugog NCAA turnira u istoriji fakulteta.

Ujedno, za četiri sezone upisala je 1.469 poena i 705 skokova i tako ušla u top 10 na obe liste fakulteta, što je uspela još sam samo Derika Hambi.

S obzirom na to da je sa selekcijom Srbije očekuju dva pomenuta velika takmičenja, a da će sezona u WNBA trajati od 14. maja do 19. septembra, ostaje da se vidi da li će se Ivana priključiti Sparsima ove, ili naredne godine.

Ekipa Dalas Vingsa je sa prvog mesta na ovogodišnjem draftu izabrala Čarli Kolijer, studentkinju Teksasa, a sa druge pozicije je birala Avak Kuijer, reprezentativku Finske i igračicu italijanske Raguze, koje će se neki setiti sa događaja "Košarka bez granica" u Beogradu 2018. godine kada je zakucavanjem oduševila sve...


tagovi

Ivana RacaWNBALos Anđeles Sparks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara