©AFP
©AFP

Medžik se poklonio pred Srbinom: Jokić menja košarku poput Džordana

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 09:04

Još jedno divljenje čuvenog asa NBA lige

Legendarni Medžik Džonson smatra da srpski as Nikola Jokić u ovim trenucima na poseban način učestvuje u razvoju košarkaške igre, na isti onaj način na koji su to činili najveći igrači u istoroji NBA lige.

Jokiću na kraju ligaškog dela sezone nije pripala, po mnogima zaslužena MVP nagrada, ali je potom bio proglašen za najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije. Sada je došao trenutak za napad na istorijski prsten.

Izabrane vesti

Los Anđeles Lejkersi kao ni svi ostali timovi nisu imali rešenje za Srbina, koji je usput i razigrao ostatak ekipe, pa ostaje da se vidi da li će u tome uspeti Majami ili Boston, koji odmeravaju snage u finalu Istoka.

"Čestitam Nikoli Jokiću što je proglašen za MVP-a finala Zapadne konferencije i što je ostvario prosek od 27 poena, 14,7 skokova i 11,3 asistencije u seriji. Džoker menja košarku pred našim na sličan način kao što su to činili Džordan, Bird, Džejms, Kari, Brajant, Abdul Džabar i O'Nil", poručio je nekadašnji as Lejkersa.

Jokićeva razlika u odnosu na sve ostale igrače je to što je on svoje, ionako odlične partije, uspeo da podigne na viši nivo u plej-ofu. U dosadašnjem toku plej-ofa prosečno beleži 29,9 poena, 13,3 skoka i 10,3 asistencije. Prethodno je na 69 mečeva u ligaškom delu sezone bio na 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija.

Denver će do početka velikog finala NBA lige imati 10 dana za potpuni oporavak i pripremu, pa će u tom smislu biti u prednosti na potencijalne rivale, koji u noći između četvrtka i petka igraju petu utakmicu u seriji.


tagovi

Nikola JokićMedžik Džonson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara