Malkolm Kazalon i Stefan Šajin (©MN Press)
Malkolm Kazalon i Stefan Šajin (©MN Press)

Mega na mišiće i napadačku širinu dobila Vojvodinu, Beslać pokazao zašto ga prati selektor

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.02.23. | 22:45

Okršaj dva perspektivna stručnjaka dobio Marko Barać, u petak protiv boljeg iz duela FMP i Metalca. Miloš Isakov Kovačević dao šansu i 15-godišnjem supertalentu Stefanu Marjanoviću

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Drugi polufinalista Kupa Radivoja Koraća je Mega. Okršaj dvojice perspektivnih stručnjaka na čelu mladih sastava dobio je Marko Barać posle nadmudrivanja koje je trajalo tri četvrtine - 75:62 (19:18, 25:20, 19:14, 12:10).

Izabrane vesti

Ne može se reći da je Mega oduševila igrom, ali je uradila dovoljno da prođe dalje. Prvo na mišiće, onda i na napadačku širinu, Mega je uspela da se izbori sa motivisanim Novosađanima koji su skupo prodali kožu i pokazali zašto su pri samom vrhu tabele KLS. Osetilo se na mahove da dve ekipe ipak razdvaja nivo takmičenja, da su košarkaši Mege imali veća "pluća" da trče i iskustvo da prelome utakmicu u svoju korist.

Bila je to utakmica u kojoj se očekivao veći broj grešaka, zbog mladosti igrača u oba sastava. Na kraju ih je Mega imala jednu više (17), zbog čega se igralo veći deo susreta na mahove. Ipak, ekipa sa Novog Beograda je pokazala za oktavu kvalitet više i završila veliki posao. Sada čeka boljeg iz duela FMP i Metalca.

Presudno je bilo to što je Barać imao na raspolaganju više igrača spremnih da se nadigravaju. Najefikasniji je bio Ahmad Rori sa 13 poena, Matej Rudan je ubacio jedan manje uz četiri ksoka, dok je Malkolm Kazalon pored 11 poena imao po četiri ukradene i izgubljene lopte, te tri skoka i dve asistencije. Veliku razliku svojim zalaganjem, pre svega u odbrani, napravio je kapiten Luka Cerovina koji je uz pet poena imao po tri uhvaćene, podeljene i izgubljene lopte, kao i dve “krađe“. Doneo je stabilnost koja je ekipi bila potrebna u ključnim momentima susreta i pomogao da se Mega lakše dokopa polufinala.

U Vojvodini najviše su pokazali Stefan Šajin sa 19 (7/12 iz igre, osam skokova) i Dušan Beslać sa 23 poena, ujedno su bili i jedini sa dvocifrenim učinkom u ekipi. Beslać je na parketu Čaira poslao jasnu poruku zašto je konstantno na radaru selektora Srbije Svetislava Pešića, te zašto je ponovo na spisku za kvalilfiikacije. Predsednik novosadskog kluba Željko Rebrača govorio je u intervjuu za Mozzart Sport o Beslaćevim kvalitetima, da ima talenat koji može da dostigne evroligaški nivo ako nastavi da se gradi i razvija u sadašnjem pravcu. Utakmicu je otvorio silovito, sa tri trojke i uvodnih 11 poena Vojvodine na utakmici, a susret je završio sa 8/13 iz igre, te pet uhvaćenih lopti za indeks 26. Možda je večerašnjim izdanjem protiv redovnog člana ABA lige pokazao da je spreman za nivo više...

Mega je poslednji ozbiljniji nalet rivala odbila sredinom treće četvrtine. Vojvodina je zahvaljujući Beslaću i kapitenu Marku Ljubičiću, od koga se zbog dugogodišnjeg iskustva ipak očekivalo više (devet poena, 3/11 iz igre) prišla na pet poena zaostatka (51:46), ali je odgovor Mege u narednim minutima bio odličan. Nikola Đurišić je pokrenuo ekipu, Rori je nastavio niz zajedno sa Petrom Kovačevićem i Mega je imala komotniju dvocifrenu prednost (62:49). Tada je umor počeo da stiže košarkaše Vojvodine, a Rori i Kazalon su sigurnim hicima definitivno prelomili susret za maksimalnih +16.

Trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević dao je u završnici susreta šansu i supertalentovanom 15-godišnjaku Stefanu Marjanoviću, kome se predviđa lepa košarkaška budućnost. Marjanović je tek nedavno debitovao u KLS, a samom odlukom da ga povede na Kup u Niš trener Isakov Kovačević pokazao je veliko poverenje koje će tek da cveta.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

Sreda:

Partizan Mozzart Bet - Spartak Subotica 91:69

/Lesor 17 - Bojić 17/

Mega - Vojvodina 75:62

/Rori 13 - Beslać 23/

Četvrtak:

18.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -28,5) Borac Mozzart (1,85)

21.00: (1,85) FMP Železnik (hendikep -23,5) Metalac Valjevo (1,85)

POLUFINALE

Petak u 17.00 i 21.00

FINALE

Subota u 21.00


tagovi

Dušan BeslaćKK VojvodinaKK MegaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.Danko BrankovićMatej RudanMalkolm KazalonMarko BaraćMiloš Isakov Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara