Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Stefan Miljenović (©MN Press)
Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Stefan Miljenović (©MN Press)

Mega predstavila tri pojačanja za narednu sezonu: Potpisali Jelavić, Malovec i Miljenović iz OKK Beograda

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 12:10

Trio iz redova Klonfera u ekipi Marka Baraća

Okončala je Mega sezonu porazom od FMP-a u polufinalu Superlige Srbije. Nisu prošla ni 24 časa od susreta, a klub je predstavio tri pojačanja za narednu takmičarsku godinu. Ugovore sa klubom potpisali su Andrija Jelavić, Timotej Malovec i Stefan Miljenović iz OKK Beograda.

Jelavić i Malovec su prošle sezone osvojili juniorsku Evroligu sa Megom, da bi se preko leta preselili u prvi tim OKK Beograda na kaljenje. Pružali su vrlo dobre partije u dres Klonfera, što se posebno odnosi na krilnog centra iz Hrvatske, a igrali su i za juniorsku tim Mege u U19 ABA ligi i osvojili je.

Izabrane vesti

Jelavić je u KLS beležio 12,1 poen i 8,7 skokova, dok je u Superligi bio na proseku od 18,5 poena i 12,3 uhvaćene lopte kao član ekipe Vuleta Avdalovića. Talentovani krilni košarkaš iz Slovačke je imao slabije brojke: 7,6 poena i 3,5 skokova u KLS i 6,6 poena i 3,5 uhvaćene lopte u Superligi.

Treće pojačanje moglo bi da bude i najvrednije, s ozbirom da je Miljenović bio ponajbolji igrač OKK, uz Nikolu Topića. Momak koji je rođen u Kanadi, pohađao je Sliperi Rok univerzitet u Pensilvaniji (SAD), pre nego što je profesionalnu karijeru počeo u Leotaru iz Trebinja leta 2021. godine.

Igrao je minule sezone i za Slodes, pre nego što je letos potpisao za OKK i bio među najzaslužnijima za plasman u Superligu sa prosekom od 17,1 poena, 4,2 skoka i 3,6 asistencija u Košarkaškoj ligi Srbije. Nakon toga je u Grupi A druge faze domaćeg prvenstva bio na proskeu od 21,8 poena, 5,6 skokova i 5,1 asistencije.



tagovi

KK MegaAndrija JelavićTimotej MalovecStefan MiljenovićOKK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara