Uroš Plavšić (©ABA League/Dragana Stjepanović)
Uroš Plavšić (©ABA League/Dragana Stjepanović)

Mega razbila Mornar usred Bara: Topić ponovo odličan, ali je Plavšić dominirao u Topolici

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 21:18

Sjajna partija izabranika Marka Baraća na gostovanju

Mega posle sedam kola ABA lige ima učinak 4-3. Vezala je dve pobede, najpre dobila Zadar kod kuće, a sada je slavila na gostovanju u Baru i to sa stilom. Izabranici Marka Baraća su prosto oduvali Mornar u drugom poluvremenu i na kraju slavili 99:65.

Držala se ekipa Mihaila Pavićevića koliko toliko u prvom poluvremenu, iako je već u prvoj četvrtini imala dvocifren zaostatak. Ipak, u trećoj je udarila u Megin zid, postigla samo šest poena i ostala bez šansi da pobegne sa začelja tabele. Na kraju nije uspela ni da upristoji rezultat, pa je pretrpela težak poraz, šesti u regionalnom takmičenju od početka sezone (1-6).

Izabrane vesti

Pobednički sastav je predvodio sjajni Uroš Plavšić. Bivši košarkaš univerziteta Tenesi se ovog leta vratio u redove Mege, za koju je nastupao pre odlaska na koledž i u prvom susretu sa ABA ligom se izuzetno dobro snašao. Dominirao je pod obručima u Topolici i meč okončao sa 23 poena i 10 skokova, za indeks 30.

Još jednom je odličan bio i Nikola Topić sa 17 poena i sedam asistencija, te je bio drugi najkorisniji igrač ekipe iz Plavšića (indeks 24), a prvi dabl-dabl upisao je i talentovani hrvatski koašrkaš Andrija Jelvić koji je susret okončao sa po 13 poena i skokova.

Dominaciju Mege potvrdio je talentovani Ukrajinac Oleksandar Kobzistij, koji je u igru prvi put ušao u poslednjem kvartalu i maksimalno iskoristio prostor u popularnom "garbidž tajmu", te je za nešto više od četiri minuta postigao 11 poena.

U indisponiranom Mornaru najefikasniji Džejkobi Bojkins sa 16 poena, dok je 12 dodao Nemanja Vranješ.


tagovi

KK MegaKK MornarMornar BarUroš PlavšićNikola TopićAndrija Jelavić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara