Aleksa Uskoković (©KK Mega)
Aleksa Uskoković (©KK Mega)

Mega se priključila Zvezdi u polufinalu Superlige, odlični Kazalon, Branković i Uskoković

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 22:28

Zapaženi bili Rudan i Jović te Luković i Šinik na drugoj strani

Košarkaši Mege su u poslednjem kolu grupne faze Superlige Srbije savladali Metalac u Valjevu sa 90:78 (25:28, 29:14, 24:9, 12:27) i tako kao prvoplasirani iz Grupe B obezbedili plasman u polufinale plej-ofa, gde je od ranije sigurno Crvena zvezda. Partizan Mozzart Bet, prema trenutnom stanju stvari, neće ni ove godine igrati završnicu domaćeg takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Malkolm Kazalon sa 21 poenom, ali je najkorisniji igrač Mege u Valjevu bio Danko Branković sa 18 poena i devet skokova za indeks 26. Aleksa Uskoković je ubeležio dabl-dabl sa 10 poena i 11 asistencija za indeks 22, dok je Matej Rudan postigao 11 poena uz devet uhvaćenih lopti, a do dvocifrenog učinka stigao je i Filip Jović sa 13 poena. Kod Metalca Uroš Luković se posebno istakao sa 16 poena i 11 skokova, dok je Marko Šinik dopisao 18 poena, tri asistencije i dve uhvaćene lopte. Ponajbolji igrač Metalca u KLS Ibrahim Durmo skupio je 17 poena i pet asistencija.

Izabrane vesti

Posle početnog opipavanja snaga, domaćin je uspeo da stekne osetniju prednost sredinom uvodne deonice, ali su izabranici Marka Baraća u finišu počeli da uspostavljaju kontrolu i prišli na tri poena zaostatka. Gde su stali u prvom, nastavili su u drugom kvartalu, vrlo brzo stigli do preokreta, a potom i do dvocifrenog viška. Po povratku sa velikog odmora su košarkaši Mege nastavili uvećavaju suficit, dozvolili rivalu svega devet poena u trećoj četvrtini i posle 30 minuta igre stekli velikih 27 poena prednosti. Metalac je u poslednjoj deonici samo uspeo da ublaži poraz.

Mega je tako borbu u Grupi B okončala sa učinkom 5-1 i kao prva obezbedila plasman u plej-of, pošto ima prednost u međusobnim okršajima sa Borcem Mozzart koji pred meč poslednjeg kola protiv Vojvodine ima četiri trijumfa i jedan poraz. Novosađani su trenutno na učinku 2-3, dok je Metalac takmičenje u Superligi okočnao bez pobede (0-6).

Iz Grupe A narednog četvrtka direktan okršaj za plasman u polufinale odigraće FMP i OKK Beograd, a Klonferi će biti domaćini. Oba sastava imaju po četiri pobede, a Panteri su prvi susret dobili sa 95:91.



tagovi

KK MegaUroš LukovićMalkolm KazalonDanko BrankovićAleksa UskokovićKK MetalacKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara