Marko Barać (©Ivica Veselinov)
Marko Barać (©Ivica Veselinov)

Mega spremna čeka plej-of: Sada želimo da budemo najbolji; Oni imaju iskustvo, mi veliku želju

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 13:23

“Cela sezona se igra za plej-of. Ovde, želimo da igramo najbolju moguću košarku i time što smo vezali sedam pobeda sve pokazuje“, rekao je Stefan Miljenović

Megina sezona može lako da se podvede kao možda i najuspešnija u klupskoj istoriji posle čuvene 2015/16, kada je osvojen Kup Radivoja Koraća uz vicešampionsko zvanje u Jadranskoj ligi.

Trener Marko Barać i talentovani Stefan Miljenović poslali su jasnu poruku pred četvrtfinale okršaje sa Cedevitom Olimpijom (ponedeljak, 20.00) – da su spremni da igraju najbolju košarku.

Izabrane vesti

“Pre svega čestitam saigračima i treneru na velikom uspehu. Cedevita Olimpija je iskusna ekipa, dobra ekipa, očekuje nas jako težak posao. Pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju“, rekao je Miljenović na otvaranju konferencije i dodaje:

“Cela sezona se igra za plej-of. Ovde, želimo da igramo najbolju moguću košarku i time što smo vezali sedam pobeda sve pokazuje“.

Gledajući dosadašnju sezonu, Mega je napravila veliki pomak u napretku, kako timskom, tako i individualnom.

“Počeli smo sezonu solidno. Imali smo nekih poraza, četiri pet utakmica smo izgubili na jednu loptu. Malo je falilo iskustva, mi smo kroz trening i veliku borbu uspeli da drugi deo sezone odigramo na još bolji način. Svi smo dali sve od sebe i to je dalo rezultat“.

Trener Marko Barać ističe da je košarka u doigravanju drugačija od onoga što se igralo u ovih 26 kola.

“Druga sezona zaredom u plej-ofu. Prvi deo sezone bio je više nego uspešan, sada dolazi nešto malo drugačije. Plej-of je potpuno drugačija košarka, u kojoj mi jedva čekamo da steknemo iskustvo. Imamo samo dvojicu igrača koji su igrali prošlogodišnji plej-of. Vezali smo nekoliko pobeda, dočekali finiš sezone na četvrtom mestu i na dobar način ulazimo u doigravanje“.

O protinviku samo reči hvale.

“Sastav Cedevite Olimpije sa velikim iskustvom, koji je osvajao ABA ligu i zna kako se to radi. Igrači polako uzimaju vlasništvo kada se igra za titulu i tu oni imaju prednost. Mi smo opet izuzetno gladni i čekamo da vidimo gde će nas to dovesti“.

Iako je Cedevita Olimpija imala minimalne promene u odnosu na poslednji susret ovih timova, Barać ističe bitnu razliku...

“Nije se promenilo mnogo, ali jeste ono bitno. Imamo potpuno drugačijeg centra, sa drugačijim karakteristikama. Samim tim su promenili malo i način igre. Videćemo kakve pouke možemo da izvučemo pouke i da to iskoristimo u seriji. Oni su lideri u skoku i drugi po broju poena iz druge šanse. Tu je najveća bitka za nas, da ih neutrališemo kako bismo igrali našu košarku“.

Iz svega rečenog postavlja se pitanje – da li je ključ serije u defanzivnom skoku.

“Apsolutno, jedna od najvažnijih stvari, ako ne i najvažnija je skok. Da bi došlo do toga da budeš u dobroj situaciji za zagrađivanje, moraš da budeš u dobroj poziciji kada se lopta uputi prema košu. Mnogo je detalja koji odlučuju o tome koliko ćeš da igraš brzo. Trudimo se da kroz odbranu kreiramo ritam utakmica koji nam odgovara. Daćemo sve od sebe da nastavimo ono što smo radili i dosad“.

Posle prvog dela sezone Mega je ostala bez najboljeg igrača Nikole Topića, ali to nije uticalo na rezultate...

“Što se tiče prvog dela sezone, bilo mi je veliko zadovoljstvo da sarađujem sa Topićem. Njegovi kvaliteti su umnogome doprineli da uspostavimo naš sistem igre. Ono što je meni veliko iznenađenje da nakon nekih teških poraza, pa i na jednu loptu i nedostatka sreće momci nisu psihološki pali, već su se vratili pobedama. Moja filozofija, kada su u pitanju odsustva, povrede ili transfere, je da se ne osvrćem na ono što je bilo. Ne postavlja se pitanje da li on fali ili ne. Probali smo da napravimo korekciju dovođenjem Lovra Gnjidića koji je dobar igrač, neki momci su iskočili, a uz ritam koji sam nametnuo naterao sam igrače da ne gledaju šta je bilo i to nas je dovelo do ovde“.


tagovi

Marko BaraćStefan MiljenovićABA ligaKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara