Detalj sa utakmice (Foto: MN Press)
Detalj sa utakmice (Foto: MN Press)

Megi se izmigoljila pobeda, FMP slavio posle drame na startu polufinala Superlige Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 20:14

Ekipa Nenada Stefanovića u poslednjim sekundama ostala smirenija i uz malo sreće prišla na korak do plasmana u finale

Podmlađeni sastav Mege bio je u prednosti većim delom susreta, ali je poklekao u samom finišu. FMP je imao i malo sreće u poslednjim sekundama, kada talentovani Andrej Mušicki nije uspeo da realizuje polaganje u kontri na šest sekundi do isteka vremena, pa je Čarls Mur uvećao prednost gostiju sa linije penala na drugoj strani. Aleksa Uskoković je imao šut za produžetak, ali ga nije pogodio - 72:75.

Sastav Nenada Stefanovića će tako imati meč loptu za plasman u finale, gde pobednika serije čeka Crvena zvezda. Panteri će ugostiti Megu u sredu, 7. juna, od 18.00 u FMP Areni.

Izabrane vesti

FMP je predvodio Mur sa 16 poena, 13 je sa klupe dodao Ognjen Matović, dok su dvocifreni bili i Ebuka Izundu sa 11 i Aleksa Stepanović sa 10 poena.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Luka Cerovina sa 17 poena, a ispratio ga je Matej Rudan sa 14. Petar Kovačević je dodao 13 poena, dok je dvocifren učinak ubeležio i Aleksa Uskoković sa 10, uz šest asistencija.

Baraćeva ekipa je bila bolja u prvom poluvremenu, te je zasluženo veliki odmor dočekala sa 40:33. Usledila je tvrda treća deonica u kojoj je domaćin nakratko poveo dvocifrenom razlikom, ali je FMP u finišu pokazao da ne namerava da se preda, te se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa 54:50 na semaforu.

Posle trojki Šaranovića i Matovića, FMP je preokrenuo, ali je sa dva precizna hica sa distance kapiten Cerovina vratio prednost Baraćevoj ekipi. Ipak, borbeni gosti su zaigrrali najbolje kada je bilo najpotrebnije, te su stigli do nove prednosti. Imao je Mušicki priliku posle ukradene lopte da donese novi preokret, ali je prosto neverovatno kako se lopta izmigoljila iz obruča. Mur je došao do skoka, iznudio faul i sa linije penala doneo tri poena viška gostima, što je, ispostaviće se, bilo dovoljno za trijumf.

Mega : Rudan 14, Uskoković 10, Cerovina 17, Marković 1, Terzić 2, Paunović 5, Srzentić, Kovačević 13, Nikolić, Jović 7, Milosavčević, Mušicki 3

FMP: Mur 16, Stepanović 19, Šaranović 7, Simović 6, Izundu 11, Bić, Pavićević, Todorić, Matović 13, Vuković 8, Dženkins 3

ZAVRŠNICA SUPERLIGE SRBIJE

Polufinale

Mega - FMP 72:75

/Cerovina 17 - Mur 16/

7. jun: FMP - Mega

* 9. jun: Mega - FMP

Finale

10/12. jun: Crvena zvezda - Mega/FMP

13/15. jun: Mega/FMP - Crvena zvezda

* 16/18. jun: Crvena zvezda - Mega/FMP


tagovi

KK MegaFMPFMP ŽeleznikKK FMPMarko BaraćNenad StefanovićAndrej MušickiAleksa UskokovićLuka CerovinaPetar KovačevićČarli MurEbuka IzunduAleksa StepanovićOgnjen MatovićNikola Šaranović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara