Foto: Mega/Ivica Veselinov
Foto: Mega/Ivica Veselinov

Megi titula juniorske ABA lige, izabrana i najbolja petorka

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 21:04

Košarkaški koji su se najviše istakli ove sezone su Nikola Đurišić, Nikola Jović, Vuk Bošković, Petar Kovačević i Tomislav Ivišić

Juniori Mege osvojili su drugu titulu u klupskoj istoriji u juniorskoj ABA ligi pošto su u finalu turnira koji je održan u Čajetini pobedili ekipu Budućnost sa 92:83 (32:20, 12:28, 18:26, 22:17).

Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića su sjajnom serijom 17:0 započeli utakmicu, Budućnost je uspela da se vrati i da povede do poluvremena, ali su u nastavku utakmice igrači Mege iz dobre odbrane i kontri stigli do pobede i drugog trofeja u sezoni.

Izabrane vesti

Najefikasniji u redovima juniora Mege su bili talentovani Nikola Jović sa 25 poena i Nikola Đurišić sa 22. U ekipi Budućnosti se istakao Erej Bujukčangaz sa 19 poena.

Ovo je bila druga titula za Megu u juniorskoj ABA ligi posle one osvojene 2018. godine u premijernoj sezoni u Laktašima, a ovo je takođe i druga titula ove sezone za juniore Mege pošto su pre dve nedelje postali prvaci Srbije ubedljivim igrama na F8 turniru Juniorske lige Srbije.

Takmičarska sezona ovim nije gotova za juniore Mege pošto ih od 3. do 6. juna u Valensiji očekuje učešće na finalnom turniru juniorske Evrolige.

Pored pobednika juniorske ABA lige, poznati su i članovi najbolje petorke. I tu se vidi dominacija mladih srpskih košarkaša.

Za najbolje igrače lige izabrani su Vuk Bošković (košarkaš Igokee i rođeni brat naše trofejne odbojkašice Tijane Bošković), Nikola Đurišić (sin proslavljene odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić), Nikola Jović i Petar Kovačević iz Mege, te Tomislav Ivišić iz Budućnosti.

Njih sve tek čeka svetla budućnost.



tagovi

ABA ligaVuk Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara