Matej Rudan (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Matej Rudan (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Megin centar Matej Rudan najkorisniji igrač ABA lige u martu

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 13:11

Hrvatski košarkaš dobio MVP priznanje

Mega igra u sjajnoj formi, dobila je devet od poslednjih 10 utakmica i obezbedila mesto u plej-ofu ABA lige, a velike zasluge za odlične rezultate idu i na račun hrvatskog centra Mateja Rudana.

Tokom čitave sezone je jedan od najboljih u ekipi Marka Baraća, a na četiri pobede u martu prosečno je beležio 16,3 poena i 6,3 skokova. Sa indeksom korisnosti 20,3 u proseku, poneo je i zvanje MVP-a meseca u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

"Zasluge idu čitavom timu, trenerima i svim ljudima u klubu koji se staraju o igračima iz dana u dan, ali i mojoj pporodici, devojci koji su mi pomogli da dođem do ovog nivoa. Nagrada nije samo moja, dugujem je i saigračima. Ovog meseca sam ja ostavio trag, ali mogao to da bude bilo ko od nas, jer igramo na sjajnom nivou", rekao je Rudan.

Šta stoji iza serije sjajnih rezultata?

"Važno je igrati kao tim. Kada čitav tim dobro igra, pobeđujemo. Kada usporimo ili se udaljimo od takvog razmišljanja, onda stvari ne idu onako kako želimo".

Obezbedila je Mega učešće u plej-ofu, a da li može da napravi još veći uspeh?

"Ne razmišljamo previše unapred. U dobroj smo formi i zahvaljujući sjajnoj atmisferi u timu, puni smo samopouzdanja i energije. Razmišljamo samo o narednom protivniku, a to je u ovom slučaju Crvena zvezda. Ako budem igrali kao što smo pokazali da možemo, verujem da možemo daleko da doguramo", zaključio je MVP marta u ABA ligi, Matej Rudan.



tagovi

KK MegaMatej Rudan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara