(Foto: Split/Ivica Cavka)
(Foto: Split/Ivica Cavka)

Megina desetorica se smrzla na Primorju: Split ih ostavio na - 15

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 20:12

Ekipa Marka Baraća doživela treći vezani poraz, četvrti u minulih pet utakmica

Teških mesec dana za Megu. U prethodnih pet utakmica u pomenutom periodu svetla tačka ostaće jedino trijumf protiv Cibone budući da su se izabranici Marka Baraća večeras, u 12. kolu ABA lige smrzli na hrvatskom primorju. Desetkovana, sa svega deset igrača došla je Mega na noge Splitu koji ju je savladao 88:73, uprkos prvom poluvremenu koje je proteklo u egalu.

Treći put zaredom Baraćevi izabranici poraženi su u regionalnom takmičenju, prethodno su im meru uzimali Studentski centar i Crvena zvezda, a večerašnji neuspeh bio im je četvrti u minulih pet okršaja. Nisu Megi pomogla ni zapažena izdanja Uroša Plavšića koji je ubacio 17 poena, niti Nikole Topića koji je poslovično bio svuda i meč okončao sa 14 poena, pet skokova i osam asistencija.

Izabrane vesti

Jednostavno, Splićani su plenili procentima šuta iz igre (58,9% naspram Meginih 42,4), dominirali u skoku (33 naspram Megina 23), a u svojim redovima imali su i raspucane Šenona Šortera i Tonija Perkovića koji su duel završili sa po 20 poena. Dakle, bekovski dvojac isporučio je gotovo polovinu poena domaćina,

Mega je u prvoj i do sredine druge deonice pokušavala da prati Splićane koji su održavali blago vođstvo, do poluvremena čak uspela i da preokrene trojkom Petra Kovačevća u poslednjoj sekundi i ode na veliki odmor sa prednošću 45:47.

Ali onda je u drugom poluvremenu potpuno stala. Za čitav drugi deo meča postigla je 26 poena, jedan manje nego što je ubacila u drugoj deonici. Dozvolila je Splićanima da sa prednošću 62:57 dočekaju odlučujući kvartal u kojem su dotukli rivala sa 26 poena. Verovatno je i faktor umora odigrao ulogu jer objektivno, iako se pojavila u Splitu sa desetoricom, imajući u vidu da su Mihailo Popović i Nemanja Milutinović proveli po minut na terenu, gosti su meč odigrali sa osam igrača.

Dok Mega pada i ostaje na dosadašnjih pet pobeda, Split koji je posle prvih osam duela imao samo jedan trijumf se diže sa dna tabele. Pobegao je hrvatski klub iz opasne zone upisavši i treću pobedu u poslednje četiri utakmice.

ABA LIGA – 12. KOLO:

Petak

FMP – Zadar 77:92

/Subotić 16 – Božić 28/

Subota

Cedevita - Krka 91:79

/Marković 23 - Kazins 17/

Igokea - Cibona 87:91

/Milosavljević 22 - Mustapić 22/

Borac - Mornar 79:71

/Frenklin 16 - Voters 18/

Partizan Mozzart Bet - Budućnost 96:83

/Kaboklo 21 - Pol 16/

Nedelja

Studentski centar - Crvena zvezda 77:91

/Drobnjak 17 - Mitrović 20/

Ponedeljak

Split - Mega 88:73

/Šorter 20 - Plavšić 17/

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK MegaKK SplitNikola Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara