Branko Maksimović (©Star Sport)
Branko Maksimović (©Star Sport)

Mekolum + Barford = 50! Lokomotiva dobila Uniks u ludom meču

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 15:18

Odlična košarkaška predstava u Krasnodaru

CSKA iz Moskve bi od ponedeljka mogao da ostane usamljen na vrhu VTB lige. Drugim uzastopnim porazom Uniks je izgubio čelnu poziciju na tabeli, a posle Zenita meru ekipi iz Kazanja uzela je Lokomotiva Branka Maksimovića.

Kakva košarkaška predstava u Kazanju! Odličan derbi i dalje najjače regionalne lige u Evropi završen je tek u produžetku gde je Lokomotiva slavila rezultatom 101:94 (85:85). Vinovnici trećeg vezanog trijumfa Lokosa bili su Erik Mekolum i Džejlen Barford koji su kazanjskom “evroligašu“ – mada odnedavno taj status nema više – ubacili zbirno 50 poena! Mekolum je ponovo imao jednu od svojih prepoznatljivih utakmica u kojima je ispalio lopti dostojan ozbiljnih mačaka NBA lige, ali je bar i opravdao to što je radio sa 30 poena iz 22 pokušaja (3/8 za tri), uz 11 pogodaka za 28 minuta. Barford je pucao upola manje od iskusnog beka i dopisao 20 poena (6/11 iz igre, 3/4 za tri).

Izabrane vesti

Jedan od najzanimljivijih igrača u Evrokupu Džonatan Motli pobedi je doprineo sa po 12 poena i skokova, dok su Andrej Martjuk i Aleksandar Šerbenev dodali po 12 poena. Iskusni srpski bek Ivan Paunić odigrao je četiri minuta.

Uniks je na poluvremenu bio nešto bliži pobedi jer je na semaforu stajalo 52:47, a posle druge četvrtine u kojoj su izabranici Velimira Perasovića sipali čak 30 poena, delovelo je da bi gosti mogli brzo da se oporave nakon poraza od Zenita. Međutim, igrači Lokomotive ostali su pribrani, okrenuli utakmicu u svoju korist i umalo slavili već posle četiri deonice. O Džej Mejo bio je taj koji je doneo izjednačenje na 11 sekundi do kraja (85:85), čime je obezbedio produžetak, ali su Mekolum, Barford i Martjuk zatrpali koš Uniksa u dodatnih pet minuta i overili trijumf.

Kod Uniksa po 17 poena imali su Mario Hezonja, Tonje Džekiri i O Džej Mejo, dok je Andrej Voroncevič ubacio 14 poena. Hezonja je takođe ubeležio sedam skokova i šest asistencija, a Džekiri čak 13 skokova.

Zenit je pregazio Astanu kao gost sa čak 34 razlike (94:60), a čak šestorica igrača imali su dvocifren učinak. Gregori Karter je ubacio 17 (7/11 iz igre, 3/6 za tri), Džordan Miki 16, Aleks Pojtres 15 poena, dok su nekadašnji košarkaši Crvene zvezde Bili Beron i Džordan Lojd dodali 11, odnosno 10 poena uz zajedničke četiri trojke. Kod domaćina Rustam Murzagalijev i Skajlar Spenser imali su po 10 poena.



tagovi

VTB ligaMario HezonjaErik MekolumUNIKS KazanjKK Lokomotiva KubanjBranko MaksimovićIvan Paunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara