Etore Mesina (©Starsport)
Etore Mesina (©Starsport)

Mesina besan: Igrali smo bolju odbranu i sa Ćaćom i Datomeom, ovo je bilo sramno

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.11.23. | 10:16

Posle poraza milanske Olimpije u sudaru sa Makabijem

Nije NBA, već Evroliga. I kada se za četiri četvrtine primi 98 poena niko ne sme da bude zadovoljan. Štaviše, trener milanske Olimpije Etore Mesine besan je zbog načina na koji je njegov tim izgubio od Makabija.

Sam rezultat 90:98 jasno govori gde je bio problem. I Mesina se nije libio da to javno kaže. Već je očigledno, pošto su Italijani u četiri od pet evroligaških utakmica primili najmanje 85 poena. Usput izgubili i dve od pet utakmica u domaćem prvenstvu.

Izabrane vesti

Napad nekako i funkcioniše, ali…

Izgubili smo utakmicu u kojoj smo imali 25 asistencija, šutirali trojke sa 40 odsto uspešnosti i za dva sa 64 odsto. Utakmicu u kojoj smo ubacili 90 poena”, počeo je Mesina.

Nije mu dugo trebalo da se zahkta.

Nestalo je ono što je uvek bilo naš identitet – čvrsta odbrana. Danas, Makabi nije imao protivnika. Trčao je, skakao u napadau, davao poene iz pik end rola, pogađao iz izolacija. Naša odbrana je bila zaista sramna”.

I jedan plastičan primer tek da pojasni ekipi koliko su u stvari loši bili.

Igrali smo odbranu čak i kada smo u timu imali Ćaća Rodrigeza (od 2019. do 2022. godine, prim.aut) i Điđija Datomea (od 2020. do 2023. godine). Obojica su veliki igrači, a li ne i veliki odbrambeni igrači”.

Zato i izvinjenje navijačima.

Razumem ih. Radićemo naporno da ispravimo greške na oba kraja terena”.



tagovi

Olimpija MilanoEtore MesinaLuiđi DatomeSerhio Rodrigez

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara