Etore Mesina (©MN Press)
Etore Mesina (©MN Press)

Mesina: Imamo veliko poštovanje za Obradovića i Partizan, radujemo se susretu sa Panterom i Ledejom

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 17:04

"Čeka nas težak susret u Beogradu u jednoj od najboljih atmosfera u Evropi", rekao je centar Olimpija Milano Kajl Hajns pred meč u Beogradu

Košarkaši Partizan Mozzart Beta u trećem kolu Evrolige dočekuju Olimpiju Milano (20.45). Biće to prvi meč crno-belih po povratku u elitno takmičenje pred svojim navijačima, a gosti iz Prestonice mode su svesni da ih čeka paklena atmosfera u Beogradskoj areni.

Izabrane vesti

"Velika prilika za nas da se ponovo sretnemo sa momcima koji su nam dali mnogo u prošlosti, Kevinom Panterom i Zekom Ledejom. Imamo vleiko poštovanje za trenera Obradovića i Partizan. Svesni smo da nas čeka teška utakmica. Moraćemo dobro da branimo prodore iz driblinga i zaštitimo se od njihove tranzicije, to će biti ključne stvari, uz neophodnu adaptaciju na vrelu atmosferu koju ćemo iskusiti u dvorani", rekao je Etore Mesina.

Jedan od najistaknutijih igrača Evrolige u prethodnoj deceniji Kajl Hans vodiće borbu sa Matijasom Lesorom, Zekom Ledejom i Balšom Koprivicom pod obručima.

"Pretrpeli smo težak poraz kod kuće i ova nedelja će biti izuzetno važna za nas, sa dve utakmice na strani u nizu. Čeka nas težak susret u Beogradu u jednoj od najboljih atmosfera u Evropi, a pred njima je prva utakmica u Evroligi kod kuće. Ipak, u uvodnoj fazi sezone je bitnije da se posvetimo sebi, kako da napredujemo korak po korak, svakim danom", rekao je iskusni Amerikanac.

Olimpija posle dva kola ima učinak 1-1. Dobila je Asvel na strani (69:62) i izgubila u Mediolanum forumu od Albe posle produžetka (74:80). Crno-beli su posle poraza na premijeri u Berlinu (84:100), ispustili pobedu u sudaru sa Baskonijom u Vitoriji u poslednjim trenucima (96:103 posle produžetka).

Interesantno je da je novi košarkaš Partizan Mozzart Beta Dante Egzum minule sezone delio svlačionicu sa Brendonom Dejvisom, sa kojim je Aleksa Avramović sarađivao pre šest godina u Varezeu. Nikolo Meli i Điđi Datome su igrali pod vođstvom Željka Obradovića u Fenerbahčeu, a Datome je sa trofejnim srpskim stručnjakom i Partizanovim novajlijom Džejsom Nanelijem osvojio Evroligu. Pomenuti Naneli je i jedan od tri igrača crno-belih koji su tokom karijere nastupali u dresu Milana. Uz njega to su i Kevin Panter i Zek Ledej koji su u sezoni 2020/21 sa Manekenima stigli i do Fajnal fora. Zajedno su osvojili i Superkup i Kup Italije u dresu Armanija.

Crno-bele već u četvrtak čeka još jedan meč kod kuće protiv Virtusa iz Bolonje (20.30), dok Olimpija posle Beograda gostuje u Mihenu u istom terminu.



tagovi

Olimpija MilanoEtore MesinaKajl HajnsKevin PanterZek LedejKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara