Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Mesina uzeo reč: Da se sezona zaustavi! I odigraju samo nacionalna takmičenja

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 11:40

"Posle mnogo razmišljanja odlučio sam da vas zamolim za pet minuta vašeg vremena..."

Bilo je komplikovano vreme u evropskoj košarci i bez virusa korona, a sada je to sve podignuto na novi nivo. Utakmice se odlažu, čest je slučaj da je više od pola tima, negde i celi timovi, zaraženo virusom.

Zbog svega toga reč je uzeo Etore Mesina.

Izabrane vesti

Napisao je otvoreno pismo javnosti u kom je pozvao da se sezona u evropskim takmičenjima zaustavi, te da se odigraju samo nacionalna prvenstva.

"Dragi prijatelji iz sveta košarke posle mnogo razmišljanja odlučio sam da vas zamolim za pet minuta vašeg vremena. Imam tu sreću da sam prilično dugo u evropskoj košarci, pod FIBA, ULEB i Evroligom. Uz sva neslaganja uvek sam poštovao gospodina Stankovića i Baumana, a ponosan sam i što sam prijatelj Portele, Bertomeua i Van den Špigela, trenutno predsednika ULEB. Živimo u teškom vremenu, Vlade evropskih zemalja zatvaraju granice i uvode karantin da zaštite narod od virusa korona, a svake nedelje se sve više ljudi zarazi, a utakmice se odlažu. Sve se teže ide na putovanja... Uskoro nećemo imati slobodne datume za odigravanje odloženih utakmica, a sve mi se čini da zavisimo od toga ko ima više sreće i u tom momentu manje zaraženih. Zbog svih ovih razloga, kao veliki ljubitelj košarke, zamolio bih ljude koji donose odluke da odmore minut, sklone svoja mišljenja u stranu i sve nesuglasice iz prošlosti i za dobrobit svih nas, košarke, navijača, trenera, igrača, sudija, pronađu adekvatno rešenje. Zasada je jedino logično da se sezona zaustavi i da se završe samo nacionalna takmičenja, a da se za tri-četiri meseca, kada sve bude lakše, evropska takmičenja vrate, tamo negde od marta, najkasnije aprila. Tada će igrači moći da se spremaju za Olimpijske igre, a možda će se i korona avirus izgubiti do tada ili ga limitiramo. Naravno, televizije i sponzori moraju da učestvuju u svemu ovome i siguran sam da zajedno možemo naći rešenje. Zdravlje je najvažnije, a mi ćemo, kao navijači, vama biti najzahvalniji.

S poštovanjem,

Etore Mesina".

Videćemo kakav će biti odgovor košarkaških vođa u Evroligi i Fibi.


tagovi

Etore MesinaOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara