Micić (©MN Press)
Micić (©MN Press)

Micić i dalje u mislima Oklahome: Bili smo blizu saradnje, ništa ne bih otpisivao

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 18:36

"To će sa njim biti od godine do godine najverovatnije", rekao je generalni menadžer Tandera Sem Presti

Drugo leto zaredom pričalo se o odlasku Vasilija Micića u NBA, da bi srpski reprezentativac ostao u Anadolu Efesu. Prema brojnim informacijama postojalo je ozblijno interesovanje za njegove usluge sa druge strane Atlantika, ali je na kraju Vasa odlučio da sa Pivarima krene po treću vezanu titulu u Evroligi.

Pravo na usluge najboljeg strelca elitnog evropskog takmičenja iz minule sezone i najkorisnijeg igrača prethodna dva Fajnal fora i dalje polaže Oklahoma. Tako je na konferenciji za medije generalni menadžer NBA tima govorio o situaciji sa Micićem.

Izabrane vesti

"Zaista je napredovao od kako smo dobili prava na njegove usluge. Sve što mogu da kažem je da smo bili blizu saradnje jednom prilikom. Sada je pod ugovorom i veoma je posvećen svom klubu. Ne bih ipak ništa otpisivao. To će sa njim biti od godine do godine najverovatnije", rekao je Sem Presti.

Sam srpski košarkaš je uprkos ostanku u Istanbulu istakao da je i dalje zainteresovan da se okuša u najboljoj ligi sveta.

"I dalje imam želju da idem u NBA. Voleo bi tamo da es okušam", rekao je za Eurohups još u julu.

Micić je odabran još 2014. godine od strane Filadelfija Seventisiksersa kao 52. pik na draftu. Njegova prava su šest godina kasnije završila u vlasništvu Oklahome u trejdu koji je put Tandera poslao i Ala Horforda i Tea Maledona, a u suprotnom smeru Vensana Poarijea, Terensa Fergusona i Denija Grina.

U dresu Oklahome već igra jedan srpski košarkaš - talentovani Aleksej Pokuševski. Postojala je šansa da ga gledamo u tandemu sa Micićem, a sudeći po Prestijevim rečima to je i dalje moguće.

Pokuševski nije ovog leta dobio dozvolu da se priključi pripremama reprezentacije Srbije, već je radio sa klubom i u Oklahomi su zadovoljni njegovim zalaganjem.

"Mogao je da se povuče kada god je hteo i to nije uradio. Sve je bolji. Imao je dobro leto", istakao je generalni menadžer Tandera Sem Presti.


tagovi

Vasilije MicićOklahoma Siti TanderOklahomaAleksej Pokuševski

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara