Vasilije Micić (©Star Sport)
Vasilije Micić (©Star Sport)

Micić posle titule: Sezona u Evroligi nije bila neuspešna, ako zadržimo kostur ekipe...

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 10:28

“Verujem da imamo poseban tim, posebne individualce. Dobro smo završili sezonu“, kaže srpski reprezentativac

Raniji kraj u Evroligi od očekivanog nije potpuno izbacio Efes sa koloseka, pa je na kraju sezona zatvorena vraćanjem titule šampiona Turske.

Efes je sa 3-0 u finalnoj seriji dobio Pinar Karšijaku i vratio se na tron, a jednu od najvažnijih uloga u ovom pohodu imao je Vasilije Micić.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac stavio je tačku na sezonu u spektakularnom maniru, sa 29 poena i sedam trojki, uz isto toliko asistencija, a posle utakmice nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenog cilja.

“Jako sam srećan, posebno zbog celog tima. Zajedno smo pet godina i to je jako dug period kada gledate iz sportskog ugla. Kostur tima je za jedno pet godina. Trener, medicinski tim, svi ostali... Pre svega, želeo bih njima da čestitam, zbog svega što su uradili za nas i mene. Čestitam i Karšijaki zbog dobre sezone, jako nezgodan protivnik. Nije lako osvojiti titulu u Turskoj pored takvog rivala. Biti šampion je lep osećaj“, rekao je srpski reprezentativac.

Kaže da je srećan što je odigrao samu završnicu plej-ofa u dobrom ritmu, pošto je uspeo da se oporavi od povrede koja je kasnije zadesila Vila Klajburna...

“Pre svega, odigrao sam dve užasne utakmice protiv Fenerbahčea, ne samo jednu. Kada sam odigrao loše, gledao sam da ne ostanem u tom trenutku, već da probam da napravim iskorak. Uvek ima nova šansa da se napravi nešto dobro, a smatram da sam posvećen igrač, to znaju i moji saigrači. Posebno bih voleo da čestitam Vilu Klajburnu. B io sam jako uplašen kada se povredio u prošloj utakmici. Imao sam istu povredu. Srećan sam što se dobro oseća“.

Kada je u pitanju cela sezona, Micić smatra da je bila dobra, s obzirom na okolnosti...

“Ne bih rekao da je takmičenje u Evroligi bilo neuspešno za nas. Imali smo novu situaciju, Šejn Larkin je dugo bio povređen, a znate da mi je on omiljeni saigrač. Krunoslav Simon takođe nije bio sa nama, on mi jako nedostaje. Probudili smo se kasno, našli ritam, ali to nije bilo dovoljno za plej-of Evrolige. Ostali smo skromni, odnosno nismo taj rezultat shvatili lično. Sezonu smo završili na dobar način. Ako zadržimo kostur tima za narednu sezonu... Imamo poseban tim, posebne individualce, imamo još mnogo toga da naučimo jedni o drugima“.

Efes ulazi u novu eru pod vođstvom novog trenera Erdema Džana koji će na klupi zameniti Ergina Atamana. Sa dolaskom dojučerašnjeg trenera Turk Telekoma planiraju se i promene u timu, a da li to znači i odlazak Vasilija Micića u NBA ligu?


tagovi

Vasilije MicićAnadolu EfesTBL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara