Vasilije Micić (©Star Sport)
Vasilije Micić (©Star Sport)

Micić: Rastao sam uz igrače koji su rešavali velike mečeve i želeo da uradim isto

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 13:13

“Povreda me uplašila jer sam došao rovit“, priznaje srpski plejmejker

Dan odmora, pa finale. Značiće mnogo košarkašima Efesa i Real Madrida što će im petak biti manje-više slobodan za oporavak i pripremu za utakmicu koja donosi titulu, a od posebne važnosti biće za Vasilija Micića koji je zbog povrede morao da se adaptira na drugačije uslove i napravi sve što može da pomogne ekipi.

Micić je već na startu konferencije za novinare otklonio svaku dilemu oko toga da li je povreda ozbiljnije prirode? Ukratko, spreman je za finale koje je na programu u subotu od 19 časova.

Izabrane vesti

“Dobio sam udarac u drugoj četvrtini. Igrao sam do kraja i našao način da doprinesem pobedi“.

Subota, 19.00: (1,90) Real Madrid (13,5) Efes (2,05)

Imao si problem sa povredom, u drugom poluvremenu nisi mogao da pronađeš svoj ritam, koliko ti je važno bilo da poslednji šut uđe?

“Da budem iskren, došao sam poprilično rovit na Fajnal for, ali to je nešto što se trudim da u hodu realizujem. To je sudbina svih igrača, odgovornost svakog od nas da rešavamo probleme, svako na svoj način. Iskreno, posle povrede sam se osećao malo uplašeno jer smo imali problema sa rotacijom zbog povreda. Već nam fale Simon i Bobua na spoljnim pozicijama. Tražio sam način da igram malo drugačije u drugom poluvremenu, ostao sam smiren uprkos svemu. Ilajdža Brajant je napravio dobru seriju u trećoj četvrtini, Šejn Larkin je odradio veliki posao u prvom poluvremenu, što mi je olakšalo u velikoj meri“.

Kakav je osećaj kod tebe u danu pred finale?

“Veliko zadovoljstvo što sam ovde. Čestitam Real Madridu na prolazu u finale. Čestitam i saigračima na pobedi, što ćemo moći da branimo titulu. Čeka nas velika utakmica, obe ekipe su zaslužile da budu tu“.

Koliko je posle svih uspona i padova u sezoni važno što je Efes na Fajnal foru?

“Ovo iskustvo, sa ovog Fajnal fora je unikatno baš zbog svega što su treneri pričali. Sporiji početak sezone, sa dosta uspona i padova, naterao nas je da se probudi inat u nama. Kada gubite 12 utakmica zaredom na gostovanjima shvatili smo da nešto ne valja, upalila se lampica posle koje se sve okrenulo. Kada si na ovom nivou igrači žele da se dokazuju uvek. Ono što mi je najdraže od svega, na konto priče o Realu, priči o tradiciji i pobedama, drago mi je što sam deo ove priče sa Efesom poslednje četiri godine i jako sam ponosan“.

Da li možeš da nam kažeš šta je to “srpski mentalitet“ o kojem si pričao posle trijumfa nad Olimpijakosom?

“Drago mi je da mogu da reprezentujem svoju zemlju na ovakvom događaju. Kada pričamo o srpskom mentalitetu, možda je malo preuveličana stvar. Mi kao nacija imamo pozitivni stav prema teškim situacijama i volimo da preuzimamo odgovornost. Odrastao sam igrajući uz dosta kvalitetnih igrača koji su to isto radili, sanjao sam o tome da ću i ja nekada to raditi. Nisam imao mnogo šanse da rešavam utakmice, drago mi je što sam mogao to da učinim baš ovde“.

Da li si u poslednjem napadu pre šuta čekao faul?

“Očekivao sam faul, mučili smo se sa slobodnim bacanjima u poslednjih nekoliko napada, ali kada sam video da neće biti faula, setio sam se situacije iz Pireja kada sam uputio šut nešto ranije preko Fala. Sada nisam hteo to da ponovim, jer nas je onda kaznio Slukas košem uz zvuk sirene. Čekao sam do poslednje sekunde. Hvala bogu, završilo se dobro“.

Govorio si ranije o tome kako je ovo posebna grupa igrača, kakav je osećaj u svlačionici pred finale jer imate mogućnost da budete uzastopni šampioni?

“Ne pričamo mnogo o onom što može da bude. Drago mi je da smo dosad postigli sve što smo uradili, ali svi ovde znaju da je najbolji osećaj kada osvojiš titulu. Nećemo da pričamo o tome šta će biti ako osvojimo uzastopnu titulu. Moramo da budemo koncentrisani do kraja, tada ćemo videti ko je bolji“.


tagovi

Fajnal for u BeograduFajnal for Beograd 2022Fajnal for EvroligeVasilije MicićAnadolu Efes

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara