Vasilije Micić (©Reuters)
Vasilije Micić (©Reuters)

Micić sa 18 poena vodio Efes do pobede protiv Makabija za kraj priprema

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.09.22. | 19:54

Šampionu Evrope sledi duel sa Fenerbahčeom u okviru Superkupa Turske

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Makabi Tel Aviv u generalnoj probi pred početak sezone 2022/23. Predvođeni Vasilijem Micićem, izabranici Ergina Atamana su imali i 24 poena viška u prvom poluvremenu, da bi u nastavku odbili nalet Vejda Boldvina i serijom 9:1 u poslednjoj deonici trasirali put ka pobedi u borbi za treće mesto na Pavlos Janakopulos turniru u Atini - 87:81.

Reprezentativac Srbije je susret okončao sa 18 poena i šest asistencija, a ispratili su ga Egehan Arna sa 16, kao i Vil Klajburn i Rodrig Buboa sa po 12 poena. U poraženom sastavu do 20 je brojao Vejd Boldvin.

Izabrane vesti

Pivari su u drugoj četvrtini stekli ključnu prednost. Postigli su čak 38 poena u pomenutom periodu i stekli ogromnih +22 pred odlazak na veliki odmor.

Nije se Makabi dao predati, pa je serijom 13:0 sveo zaostatak na svega sedam poena u trećem periodu. Vratio je klub iz Istanbula dvocifrenu prednost, vodila se velika borba do kraja deonice, da bi Efes do ključnog viška došao početkom odlučujućeg perioda kada je serijom 9:1 poveo sa 81:66.

Prvak Evrope će prvi zvaničan meč u novoj sezoni odigrati 28. septembra, kada će u okviru Superkupa Turske ukrstiti koplja sa državnim šampionom Fenerbahčeom.


tagovi

Anadolu EfesKK Makabi Tel AvivVasilije MicićVejd Boldvin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara