Kajl Hajns, Vladimir Micov i Etore Mesina (Screenshot)
Kajl Hajns, Vladimir Micov i Etore Mesina (Screenshot)

Micovu četiri godine u Milanu stale u 10 sekundi: Još pamtim promašaj Pantera

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.03.23. | 14:56

"Zaista prelepo veče. Ponovo sam bio u dvorani, svi su me dočekali na najlepši mogući način. Iskustvo za pamćenje, hvala Olimpiji, samo su još jednom pokazali da su vrhunska organizacija", rekao je bivši reprezentativac Srbije posle ceremonije koju je u njegovu čast pripredila milanska Olimpija

ila je to noć za pamćenje u Milanu u petak. Olimpija je nastavila da niže pobede, i to protiv moćnog Olimpijakosa. Do duela u Mediolanum forumu, lidera Evrolige. Kako kaže Vladimir Micov za EuroHoops, bio je amalija za ekipu Etorea Mesine.

Izabrane vesti

"Posetio sam ih kada su igrali u Beogradu protiv Zvezde i pobedili. Sada sam protiv Olimpijakosa bio u dvorani i opet su pobedili. Rekao sam im da poruče porodici Armani da pošalje privatni avion po mene kada god bude potrebno i pobeda stiže“, priča uz smeh Vladimir Micov kome je odata počast baš u petak.

Priredila je Olimpija veče za pamćenje srpskom košarkašu koji je proveo četiri uspešne godine u Milanu, što niko u klubu nije zaboravio.

"Uvek sam govorio, Olimpija Milano je klub u rangu NBA lige, tako se postavljaju prema igračima, profesionalizam na najvećem mogućem nivou. Sve što igrač poželi od jednog kluba to i dobije. Zaista pravi NBA nivo“.

Čitavoj ceremoniji prisustvovao je sa najbližim članovima porodice. Bilo je veoma emotivno.

"Zaista prelepo veče. Ponovo sam bio u dvorani, svi su me dočekali na najlepši mogući način. Dobio sam poklone, evo danas ide da se ponovo vidim sa ljudima iz kluba. Iskustvo za pamćenje, hvala Olimpiji, samo su još jednom pokazali da su vrhunska organizacija“.

Četiri godine su bile protkane trofejima i uspesima. Odigrao je preko 100 utakmica u elitnom takmičenju u dresu Olimpije Milano, najbolji je strelac Italijana u Evroligi u novijoj istoriji. Ipak, kako sam ističe, četiri godine su stale u 10 sekundi.

"Definitivno prvo čega se setim je taj Fajnal-for. Najveći uspeh kluba. Stigli smo kao tim od koga se to nije očekivalo. Bili smo na korak do prolaska u finale, ali eto. Nismo uspeli. Još pamtim taj promašaj Kevina Pantera i kako lopta dolazi u ruke Koriju Higinsu koji pogađa za pobedu Barselone. Posle toga sam i napustio klub, pa može da se kaže da je sve stalo u tih 10 sekundi.

Današnja ekipa Olimpije Milano sa Etoreom Mesinom na klupi je ušla u sezonu sa velikim ambicijama, ali nije sve išlo prema planu. Potpuno neočekivano su Manekeni otvorili sezonu ispod svih očekivanja. Porazi su se nizali u Evroligi, a ni Kup Italije nije osvojen.

"Nema dileme da su veći deo sezone igrali lošije od očekivanog. Znam da je bilo velikih problema sa povredama, čak sam ih sinoć i pitao kako je moguće da su se stvorili toliki problemi. Stvarno je sezona ispod očekivanja, sada se doduše tim probudio, vezali su nekoliko pobeda, pomalo neočekivano su se uključili u borbu za plej-of“.

Samo još jedna potvrda da gledamo neverovatnu sezonu u Evroligi gde se veliki broj timova bori za mesto među osam najboljih.

"Iskren da budem, ne pratim toliko od kako sam u penziji, ali vidim rezultate i stvarno se vidi da je sezona uzbuljiva. Meni je najdraže što su se pojavile neke druge ekipe, da ne bude dosadno kao prethodnih godina kada se uvek znalo koje su ekipe najbolje. Sada svako svakoga može da pobedi. Čak ni novac nije garancija. Ne možeš samo da dođeš i pokupuješ najbolje igrače i da očekuješ uspeh. Ne... Mora da se izgradi sistem. Drago mi je zbog Monaka koji pravi čuda, Žalgirisa isto. Tu su naravno Partizan, kao i Crvena zvezda, doduše Partizan je u boljoj poziciji. Sve u svemu, dobra sezona u Evroligi“, zaključio je Vladimir Micov.


tagovi

Vladimir MicovOlimpija MilanoKevin Panter

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara