Mihailo Pavićevi i Deron Fets Rasel (©MN Press)
Mihailo Pavićevi i Deron Fets Rasel (©MN Press)

Mihailo Pavićević: Zvezdino najveće pojačanje - Duško Ivanović; Za Rasela imamo osam ponuda

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 22:44

Kao po običaju, trener Barana održao zanimljivu konferenciju za medije

Košarkaši Mornara nisu uspeli da iznenade Crvenu zvezdu u 10. kolu ABA lige. Nosili su se solidno tokom većeg dela susreta sa braniocem trona, ali je četa Duška Ivanovića držala stvari pod kontrolom i na kraju ubedljivo slavila 93:77.

Trener Barana Mihailo Pavićević je posle susreta iskoristio priliku da čestita protivniku na seriji odličnih rezultata (devet pobeda u nizu).

Izabrane vesti

"Prvo da poželim sreću najvećem pojačanju Zvezde ove sezone - Dušku. Znamo se od igračkih dana, on je rođeni pobednik, taj mentalitet preneo je na kompletnu ekipu. U skorije vreme nije zabeleženo da od ekipe koja je bila u žestokom problemu, koja nije dobro izgledala, odjednom dođe neko i napravi ovakvu seriju. Nije samo serija, nego i način na koji ostvaruju pobede. Impozantno", rekao je Pavićević.

Neizbežno je na konferenciji za medije bilo pitanje vezano za Derona Fetsa Rasela. Rekorder ABA lige po broju ubačenih poena na jednom meču (47) večeras je u Pioniru brojao do 35.

"Rasela smo našli smo na koledžu. Imao je prosek 13 poena. Kad je došao, šutirao je oko trojke. Rekao sam mu da ne volim te šuteve, a on me zbunjeno gledao. Pitao me koje volim, pa sam mu rekao da se pomeri metar dalje i pitao se da li sam lud. Kad sam mu objasnio da treba da šutne, ako može, dao sam mu tu slobodu, on se razigrao. Pogodili smo ga, igra sjajno, nadam se da će nam pomoći da obezbedimo opstanak".

Istakao je da Mornar već ima ponudu iz Italije za njegove usluge, ali i još brojne druge.

"Odmah da odgovorim, to je jedna od osam ponuda koje su došle do mene. Od Kine, Rusije, Evrope i nema tajni. Nismo mi klub koji će nekoga da sputava. Čim obezbedimo opstanak, biće priče o tome".

Prokomentarisao je i istorijski večiti derbi, koji je sa bratom Đorđijem, predsednikom Mornara, ispratio iz prvih redova.

"Ko god je bio, treba da je ponosan, to su trenuci za pamćenje. Atmosfera kakva je bila i kompletan događaj, od publike, igrača, trenera, do utakmice koja je odlučena poslednjim šutem. Imao sam privilegiju da budem tu, dugo će se pamtiti. Evroliga se ponosi, objavljuje snimke i kaže da to ima samo u Evropi, ali bih ih ispravio i rekao da to ima samo u Beogradu", zaključio je Mihailo Pavićević.


tagovi

Mihailo PavićevićMornar BarDeron Fets RaselDuško Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara