Mijailović blista: Velika stvar za srpsku košarku

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 15:44

„Princip je ostao isti, fiksni deo plus bonusi“, uzvraća predsednik Partizana na pitanje o plati novog trenera

Pre nekoliko sedmica potpis Stefana Jankovića. A onda i dolazak Andree Trinkjerija. Dovoljno da rejting Ostoje Mijailovića drastično skoči u očima Grobara.

Razumljivo, predsednik Partizana nije krio zadovoljstvo što je posle ostavke Nenada Čanka uspeo da ubedi cenjenog stručnjaka da sedne na upražnjenu trenersku stolicu.
Čestitam Andrei dolazak. Upućeni ste kako su tekli pregovori. Nenad Čanak podneo ostavku posle Zadra, takođe i pomoćnik Milan Minić. Postojalo je dosta opcija, ali moja prva želja je bio Andrea, nije bilo mnogo zatezanja oko uslova. Shvatili smo da bi ciljevi treblo  da budu isti. Prihvatio je ugovor na tri godine, što je dugoročni projekat. Ovo je velika stvar za nas i za srpsku košarku“, smatra prvi čovek kluba iz Humske 1.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima, „nije bilo u planu da se menja trener na početku sezone“.
„Želeo sam da Čanak ostane do kraja sezone. Presekli smo, našli način da krenemo u ovaj projekat. Preko noći ne može ništa da se desi, rekao sam da nemam čarobni štapić. Dosta se dobrih stvari dogodilo tokom protekle godine. Partizan sa Trinkjerijem ima lepu budućnost. Bilo je dosta pritisaka sa strane, ali mogu da obećam navijačima da ćemo i klub i ja biti sve bolji“.

Na kraju, Ostoja Mijailović nije mogao da potvrdi koliko će angažman novog šefa struke koštati klub iz Humske 1, iako se pominjalo da će Andrea Trinkjeri zarađivati 33.000 evra svakog meseca.
„Sve one cifre koje su se pominjale dosad su daleko od onoga što Partizan može da plati. Kolike su plate ostalih trenera u ligi? Princip je ostao isti, fiksni deo plus bonusi. Pošto se pričalo o milionu ili 800.000 i neka to ostane zagonetka za one koji se pitaju. Partizan je doveo igrače koji je trebalo da odu u neke druge klubove ABA lige za dosta manje sredstava od ostalih. Retko koji kub to može da ostvari. Šta ćemo dobiti od svega toga ni mi sami ne znamo. Daćemo sve od sebe, a rezultati će biti to što ćemo dobiti, zaključio je predsednik crno-belih.

FOTO: Star sport


tagovi

Ostoja MijailovićAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara