Andrea Trinkijeri (©Star sport)
Andrea Trinkijeri (©Star sport)

Mikrotalasna, serijski ubica, malo na litvanskom pa na italijanskom...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 11:51

Andrea Trinkijeri zablistao na konferenciji za medije posle pobede nad Olimpijom iz Milana

Malo šta od njega zavisi i teško da će se ugurati u plej-in, ali Žalgiris je i dalje u životu, a Andrei Trinkijeriju je posle situacije u kojoj je klub zatekao jedino važno. Litvanski tim se pobedom nad Olimpijom, trećom uzastopnom u Evroligi pred poslednja dva kola izjednačio sa još tri tima po učinku (14-18) i zadržao korak za Efesom, trenutno desetoplasiranom ekipom, koja ima trijumf više.

Više nego dovoljan razlog za zadovoljstvo italijanskog stučnjaka, kojeg su na konferenciji za medije posle ubedljivog trijumfa nad klubom iz Milana preplavile emocije.

Izabrane vesti

"Kakvo veče, kakva atmosfera, kakva utakmica, kakve ja igrače imam... Ni najbolji režiseri ne bi mogli da napišu ovakvu priču. Igrali smo protiv trenutno 'najvrelije' ekipe u Evroligi. Dobili su Monako, Fenerbahče... U prvom poluvremenu smo šutirali 4/16 za tri poena. Rekao bih da su deset od tih 16 bili otvoreni šutevi, ali ih nismo pogodili, mučili smo se. Rekao sam svom timu:'Ako pogodimo dve trojke biće - Arrivederci e Grazie'. Pokrenućemo se, raširićemo krila. Tako je i bilo, vrlo sam srećan zbog svojih igrača i čitavog kluba", blistao je Trinkijeri.

U poruci koju je poslao navijačima, demonstrirao je bivši trener Partizan Mozzart Beta da je za tri meseca u Kaunasu naučio i malo litvanskog jezika.

"Veliko 'aciu' ('hvala' na litvanskom, prim.aut) čitavoj Žalgirio Areni. Ujedinila nas je, gurala preko limita kako bismo mogli da odigramo ovakvu utakmicu."

Dotakao se Trinkijeri i Edmonda Samnera, koji je za 15 minuta na parketu ostvario učinak od 17 poena, tri skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte. Američki plej pruža promenljive partije od dolaska iz NBA, ali ga je sinoć oduševio...

"Pitao sam ga:'Gde si bio tri meseca?' Šalim se, naravno. Ekstremno je pozitivna osoba. Zaista je prijatno biti u njegovoj blizini. On je talentovan igrač, ali je 'ruki' u Evroligi. Bilo mu je potrebno mnogo vremena, pravio je greške, imao loše utakmice... Sklon je faulovima, izgubljenim loptama. Bio sam strog prema njemu, ali verujem da je ovo najbolja nagrada koju sam mogao da dobijem. Verujem da je i on srećan."

Pohvalno je Trinkijeri govorio i o Lukasu Lekavičijusu, koji je za nepunih 11 minuta na parketu doprineo pobedi sa 10 poena (šut iz igre 4/5) od kojih su pojedini stigli u ključnim trenucima meča.

"Verujem da je on naša mikrotalasna pećnica. Ako se dobro sećate Vinija Džonsona iz Detroit Pistonsa, smatram ga našim Vinijem Džonsonom. Trči, pogađa koš, vraća se na klupu. Izraz njegovog lica se nikada ne menja. Verujem da bi mogao da ima dve karijere u životu: poentera i serijskog ubice", našalio se Trinkijeri, pa nastavio: On je psihički veoma jak i veoma sam srećan zbog njega. I on zna da mi se sviđa", zaključio je Italijan.


tagovi

Andrea TrinkijeriKauno ŽalgirisŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara