Milenko Topić (Foto: MN Press)
Milenko Topić (Foto: MN Press)

Milenko Topić preuzima Debrecin i napada titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 13:49

Bivši košarkaš i trener Crvene zvezde se seli u Mađarsku

Milenko Topić trenersku karijeru nastavlja u Mađarskoj. Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, on će preuzeti ekipu Debrecina od Adrijana Kovača. Ambiciozna uprava kluba je donela odluku da krene u drugom smeru, pa se okrenula ka Topiću. Sa srpskim stručnjakom želi da pokori Mađarsku.

Bivši reprezentativac je posle uspešne igračke karijere 2015. godine uplovio u trenerske vode. Radio je kao asistent u Segedinu, te poseduje i iskustvo iz mađarske košarke. Usledio je odlazak u Crvenu zvezdu, gde je bio asistent Dušanu Alimpijeviću, kojeg je i nasledio na mestu prvog trenera posle neuspeha u finalu Jadranske lige. Predvodio je crveno-bele u Superligi Srbije i osvojio titulu.

Izabrane vesti

Dolaskom Milana Tomića vraćen je na poziciju asistenta, koju je napustio pred početak nedavno okončane sezone. Tako će karijeru nastaviti u Debrecinu, za koji nastupa srpski košarkaš Đorđe Drenovac. U nedavno okončanoj sezoni srpski košarkaš je bio i jedan od najboljih igrača ove mađarske ekipe, kako je na 25 nastupa u proseku beležio 18,2 poena po meču.

Izuzev kratke, ali jako uspešne epizode na klupi Crvene zvezde, gde je praktično radio kao vršilac dužnosti, Topić će sada dobiti pravu priliku da samostalno predvodi jednu ekipu.

Debrecin je u takmičarskoj godini za nama razočarao, ispao je u polufinalu plej-ofa od Solnoka, a potom je i u borbi za treće mesto bio slabiji od Segedina. Zbog toga je bez posla ostao i Adrijan Kovač, u čijem stručnom štabu je minule sezone kao asistent radio i srpski košarkaški stručnjak Anđelko Mandić. On ostaje u Topićevom stručnom štabu i naredne sezone.



tagovi

KK DebrecinĐorđe DrenovacMilenko Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara