Nikola Milutinov (MN Press)
Nikola Milutinov (MN Press)

Milutinov gospodario, CSKA umalo polomio zube protiv odlične ekipe Zorana Lukića

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 18:10

Nižnji se odlično pokazao u Moskvi, ali Armejci su duplirali prednost u četvrtfinalnoj seriji

Dobio je CSKA rutinski prvi meč na svom parketu protiv Nižnjeg Novgoroda (78:64), ali je četa Zorana Lukića pokazala zube tokom revanša u Moskvi. Pružila ozbiljan otpor velikom favoritu, ali je ipak na pragu eliminacije. Predvođen sjajnim Nikolom Milutinovim tim iz glavnog grada Rusije slavio je 91:89, poveo 2:0 u seriji i došao na prag plasmana u polufinale.

Serija se seli u Nižnji, a CSKA će već u sredu imati priliku da je reši maksimalnim rezultatom (20.00).

Izabrane vesti

Bivši centar Partizana i Olimpijakosa je bio više nego raspoložen. Dominirao je pod obručima i meč okončao sa 23 poena i 14 skokova. Iz igre je šutirao 10/15, sa linije penala 3/4 i bio daleko najzaslužniji za trijumf. Odličan i Vil Klajburn sa istim košgeterskim učinkom ali i duplo manje uhvaćenih lopti.

Ispratio ih je Aleksej Šved sa 17 poena, dok je 12 dodao Kasper Ver. Kod Nižnjeg 18 poena Antona Astapkoviča, pola koša manje dodao je Pavel Antipov, dok su po 14 ubacili Sergej Toporov i Ilja Platonov. Mihail Kulagin je brojao do 12, dok je Jevgenji Baburin bio nadomak dabl-dabla sa 10 asistencija i devet poena.

Domaćin je duel otvorio serijom 14:3 i činilo se da nas čeka još jedno rutiniranje. Poveo je CSKA i sa 19:6, pa 22:10, ali se Nižnji nije predavao. Serijom 11:0 se do kraja deonice potpuno vratio u meč.

U drugoj deonici gosti stižu i do preokreta sa novih 11:0. Poveli su 34:32, ali nisu izdržali. Usledila je reakcija ekipe Dimitrisa Itudisa koja sa devet vezanih poena dolazi do sedam poena prednosti. Do kraja kvartala su pala još dva preokreta, a Moskovljani su na odmor otišli sa minimalnim viškom.

Bolje je po povratku sa pauze zaigrao CSKA, novi nalet doneo mu je čak 13 poena prednosti. Nižnji ipak nije dao poslednju reč. U smiraj deonice je uspeo da poravna i sa minus dva dočekao poslednji predah. Uspeva domaćin da uspostavi kontrolu u odlučujućem periodu, ali mu gost nije davao da se odlepi. Na kraju je ipak sačuvao prednost i došao na prag polufinala.

Lukićeva ekipa je pokazala ozbiljan kvalitet, ali da pre svega igra sjajnu košarku. To se oslikava kroz 13 ubačenih trojki uz 46,4 odsto uspešnosti, 22 asistencije i impresivnih 18/19 sa linije penala. Moskovljani su ipak kvalitetniji, što je na kraju i presudilo. Praktično je sa trojicom igrača vrhunskog kalibra uspeo da dođe do druge pobede u četvrtfinalnoj seriji.

VTB LIGA - PLEJ-OF

Subota

Zenit Sankt Peterburg - Jenisej 104:55 /1:0 u seriji/

Uniks Kazanj - Avtodor Saratov 106:76 /1:0 u seriji/

Nedelja

CSKA Moskva - Nižnji Novgorod 91:89 /2:0 u seriji/

Lokomotiva Kubanj - Parma Perm 100:84 /2:0 u seriji/


tagovi

Nikola MilutinovKK CSKA Moskvakk Nižnji NovgorodZoran LukićVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara