Karl Entoni Tauns (©AFP)
Karl Entoni Tauns (©AFP)

Minesota naplatila dug Niksima: Tauns prodao foru Rendlu i utišao Medison skver garden (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 05:45

Mekdenijels posle ključnog koša KAT-a blokirao Furnijea i otklonio svaku dilemu - 112:110

U prazničnoj atmosferi i opdbrojavanju sati do novogodišnje noći Minesota nije imala razloga za slavlje. Timberlvulvsi su tada pretrpeli poraz, ali nisu dugo morali da sačekaju na osvetu. Bolju nisu mogli da zamisle. Karl Entoni Taun izrastao je u junaka, pogodio je pod faulom u prelomnom trenutku i potpisao je poraz Njujork Niksa - 112:110.

Mogao je Džulijus Rendl uz Evana Furnijea da pokupi zalsuge za vraćanje na pobednički kolosek i proboj do 10. pozicije koja vodi u plej-in, ali je košarkaš njujorškog tima podbacio. Opala mu je koncentracija, pobegao mu je Karl Entoni Tauns i odbrane u takvim situacijama nema. Napao je Tauns koš, ije okolišao. I to mu se isplatilo.

Izabrane vesti

Koš važi, Karl Entoni Tauns pogađa slobodno bacanje za trijumf maltene. Definitivnu pobedu i drugo slavlje u kratkom intervalu - posle slavlja u duelu sa Golden Stejtom, odnela je Minesota i pobedu protiv Njujork Niksa.

Velikih “plus 12” imala je Minesota nekoliko minuta pre kraja, ali nije znala da sačuva ogroman kapital. Istopio je plus na semaforu, bežale su mislim gostujućim košarkašima u Medison skver gardenu, ali ipak nisu upali u klopku. Totalnu štetu napravio je Džulijus Rendl. Nije uspeo da odbrani Taunsa, a potom ni da realizuje napad. Sve dobro što su Niksi gradili palo je u vodu.

Povratak Njujork Niksa u meč i 40 poena u trećem kavrtalu urpopašćeni su. Poslednju priliku da se ipak nešto promeni i rezultat ode u drugom smeru imao je Ivan Furnije. Zalepio je Mekdanijels francuskog šutera na 4,9 sekundi do kraja i poslednja prilika Niksa da reše meč u svoju korist nestala je.

Karl Entoni Tauns bio je čovek odluke. Postigao je presudni koš, a meč je završio sa 20 poena, pet skokova, tri asistencije i šutem iz igre 50 odsto. U timu Timbervulvsa nije bio najefikasniji, već je to zvanje pripalo Entoniju Edvardsu kojije ubacio 21 poen. Kod Njujorka je do završnih minuta briljirao Evan Furnije, koji je na 27 poena i procente iz igre oko 60 odsto napakovao i po četiri skoka i asistencije, odnosno jednu blokadu i ukradenu loptu.

NBA LIGA - REZULTATI:

Sreda

Njujork - Minesota 110:112

/Furnije 27 - Edvards 21/

Golden Stejt - Detroit (u toku)



tagovi

Njujork NiksMinesota TimbervulvsNBA ligaEvan FurnijeKarl Entoni Tauns

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara