Đorđe Gagić i Balša Koprivica (Foto: MN Press)
Đorđe Gagić i Balša Koprivica (Foto: MN Press)

Minimalac Žalgirisa na startu polufinalne serije, sjajan otpor Čankovih vojnika i odlična partija Gagića

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 22:14

Lijetkabelis pokazao zube velikom favoritu i to u Žalgirio Areni

Počela je polufinalna serija litvanskog plej-ofa, Žalgiris je ugostio Lijetkabelis i pobedio, ali uz dosta muke. Ekipa Nenada Čanka je pružila sjajan otpor i na kraju pretrpela minimalan poraz (70:71), što će definitivno značiti ekipi srpskog stručnjaka na polju samopouzdanja pred nastavak serije. Igra se na tri pobede, a sledeći meč je u Panevežisu (16. maj, 17.50).

Meč je počeo izjednačeno, a onda su se gosti odlepili na 26:16. Arturas Milaknis je trojkom vratio Žalgiris u život, a onda su Tai Vebster i Mantas Kalnijetis sveli deficit na samo pola koša. Ipak, Lijetkabelis je ostao u prednosti do velikog odmora, na koji je otišao sa 36:34.

Izabrane vesti

Tvrda odbrana bila je u prvom planu i u nastavku, a niko nije uspevao da se odlepi. Gosti su ponovo stekli nešto komforniju prednost (52:45), ali čas je to Žalgiris serijom 10:2 preokrenuo.

Egal je bio na snazi do kraja, a onda se Karolis Lukošijunas povredio posle duela sa Džošom Nibom. Đorđe Gagić je potom poravnao reuzltat (65:65), vodila se velika borba. Srpski košarkaš je sa Gediminasom Orelikom držao goste u igri do samog kraja. Orelik je na kraju propustio priliku da preokrene rezultat, Žalgiris je došao do lopte i potom posle ofanzivnog skoka sačuvao minimalan višak i upisao pobedu.

Žalgiris je igrao bez Edgarasa Ulanovasa i Nilsa Gifaja, a istakao se Vebster sa 14 poena, 11 je dodao Lekavičijus, dok je 10 ubacio Žofri Lovernj. Kod gostiju se pomenuti tandem izdvojio - Gagić i Orelik su ubacili po 19 poena. Talentovani Panajotis Kalaicakis je brojao do devet uz šest skokova, dok je srpski plejmejker Nikola Radičević ubacio šet poena uz tri asistencije.


tagovi

Kauno ŽalgirisLijetkabelisNenad ČanakĐorđe GagićNikola Radičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara