Miroslav Milić: Pred nama je najkvalitetnija utakmica u Superligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 10:30

Trener u stručnom štabu Borac Mozzarta ističe da je Mega zadržala kostur tima i da jedino fale Rori i Đurišić!

Ekipa Dejana Mijatovića nastavlja svoje učešće u Superligi. Nakon što je doživeo u sredu veče prvi poraz od Mege (92:78), sastav iz grada na Moravi će u nedelju odigrati novu utakmicu sa Megom, u kom će imati šansu da se revanšira za negativan rezultat (nedelja, 18:00 sati, hala kraj Morave).

Član stručnog štaba prvog tima Borac Mozzarta, Miroslav Milić, smatra da se tim dobro pokazao u tri utakmice, koliko je odigrano u Superligi.

Izabrane vesti

„Mislim da smo na sasvim zadovoljavajućem nivou odigrali prethodne tri utakmice. U odnosu na ABA ligu značajno smo promenili sastav, a u rosteru imamo dosta mladih igrača. Želimo da ih uvedemo u sistem rada prvog tima. A za sada sve deluje veoma dobro. Uspeli smo da pobedimo Vojvodinu i Metalac, ekipe iz samog vrha KLS - a. Zatim smo izgubili od Mege 14 razlike, ali ako se uzme u obzir tok utakmice, razlika nije realna, jer smo veći deo meča bili konkurentni, pa je i rezultat bio aktivan. Sve u svemu, izgledali smo dobro u prethodna tri duela, a želimo tako da nastavimo“, rekao je Milić.

Mladi igrači čačanskog kluba dobili su šansu u prethodnim duelima, a neki od njih su je ozbiljno iskoristili.

„Moram da napomenem da su protiv Mege značajnu minutažu imali Pavle Nikolić i Đorđe Ćurčić, igrači iz juniorskog pogona. Ali i svi ostali mladi košarkaši su dobro iskoristili šansu koju su dobili. Nadam se da će u narednim utakmicama biti još prostora za njih, jer želimo da vidimo njihov potencijal i talenat. Naravno, na njima je da se izbore za još više prostora“.

Što se tiče sledećeg okršaja sa Megom, klub iz Čačka želi da uzvrati istom merom, odnosno ima nameru da dođe do trijumfa.

„Mega je igrala plej – of ABA lige, tako da je zadržala kostur tima, fale samo Rori i Đurišić. To je ekipa koja je odigrala dobro u ligaškom delu regionalnog takmičenja, a takođe kroz Superligu pokazuje kakav kvalitet i talenat poseduje. Tako da se iskreno radujemo novom duelu sa Megom, koji je zakazan za nedelju. Nema sumnje, to će biti za naš tim najkvalitetnija utakmica u Superligi, jer igramo protiv rivala iz ABA lige. Razume se, želimo da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i da se pokažemo u najboljem svetlu pred svojim navijačima, koje ovom prilikom pozivam da nas podrže“, Miroslav Milić.

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

KK BoracKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara