Boban Petrović i Miodrag Marić (MN Press)
Boban Petrović i Miodrag Marić (MN Press)

Miško Marić o Bobanu: Za današnje prilike napravio bi NBA karijeru... Takvih igrača više nema

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 13:47

„Bio je specifičan, imao je drugačiji pogled na svet od drugih. Bili smo veoma bliski i dok smo igrali zajedno, a i svih ovih godina“, rekao je za Mozzart sport legendarni košarkaš o saigraču, koji je danas izgubio životnu borbu

Još jedan udar doživela je srpska košarka... I dalje se nije oporavila od odlaska Dušana Ivkovića, a već je stigla vest o odlasku još jedne košarkaške veličine. Jutros je srce prestalo da kuca legendarnom igraču Partizana Bobanu Petroviću. Nedavno je u Južnoafričkoj Republici imao saobraćajnu nesreću, a danas je njegov matični klub potvrdio da nije uspeo da izađe kao pobednik u ovoj životnoj utakmici...

Njegov odlazak posebno je pogodio nekadašnjeg saigrača Miodraga Miška Marića. Zajedno su pravili čuda u crno-belom dresu krajem 70-ih i početkom 80-ih godina... Nisu bili samo sjajan tandem na terenu, već su izgradili i neraskidivo prijateljstvo van njega. 

Izabrane vesti

Bili smo u Partizanu nerazdvojni, a posle smo igrali zajedno i u Francuskoj. Imali smo sjajna druženja van košarke. Bio je zanimljiva, nesvakidašnja osoba svakako... Svima je bio drag, uvek idealan za druženje. Imao je drugačiji pogled na svet od drugih. Bio je svoj, specifičan“, sa velikom tugom u glasu opisivao je prijatelja Miodrag Marić.

Boban Petrović Boban Petrović

U Partizanu su zajedno bili od 1977. do 1985. godine. Koliki su trag ostavili u crno-belom, dovoljno govori podatak da je Marić treći najbolji strelac u istoriji kluba, a Petrović deseti.

Najlepše zajedničke uspomene imamo iz tog doba. Osvojili smo titule 1979. i 1981. godine... Vodili smo velike bitke sa Cibonom. Igrali smo u paru na centarskim pozicijama, bili smo pravi tandem. Najveći protivnik nam je tada bio Krešimir Ćosić, jedan od najboljih igrača na svetu. Zajedno smo protiv njega uspeli da izborimo pobedu. Tu prvu zajedničku titulu osvojili smo sa pokojnim Dudom Ivkovićem na klupi. Nažalost, doživeli smo dva velika gubitka u kratkom vremenskom periodu“.

Dok priča o Bobanu, vraća mu se film na te najlepše dane... Teško će ikad zaboraviti poteze koje je pravio njegov dragi saborac.

Takvih igrača definitivno više nema. Imao je visok skok-šut, bio je veoma eksplozivan, nepogrešiv, iako je visok 2.05. Bio je izuzetan na šutu, a mogao je i da trči. Pod košem je zakucavao iz piruete. Veoma moderan igrač u to doba. Sada bi bio neprocenjiv, za današnje prilike bi sigurno imao NBA karijeru“.

Tokom poslednjih godina Boban je živeo i radio u Južnoafričkoj Republici, tako da su zajednički trenuci bili retki i dragoceni.

Ovog leta smo se videli poslednji put, kada je došao u Srbiju. Uvek je govorio da ima još neki posao da završi i da se vraća ovde da živi. Nedavno je dobio unuka, tad je i rekao da se bliži povratak. Pravili smo velike planove za druženje, ali eto nije nam se dalo...“, završio je Marić.


tagovi

Boban PetrovićMiodrag Miško MarićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara