Miško Ražnatović: Jokić je veći od Dražena, svi u Srbiji znaju da je Real nepravedno pobedio...

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 13:56

“Dražen je nešto najbliže umetnosti”, poručio srpski agent

Poznati srpski košarkaški agent Miško Ražnatović je uvek poželjan sagovornik novinarima širom Evrope. Čovek koji vodi računa o karijeri Nikole Jokića, kao i još na desetine vrhunskih igrača, trenutno boravi u Zadru, pa je dao veliki intervju za Sportske novosti.

Govorio je, naravno, o Nikoli Jokiću i uporedio ga sa njegovim miljenikom Dražanom Petrovićem, kao i sada kultnim mečevima Evrolige između Partizana i Reala.

Izabrane vesti

“Imam veliku ljubav prema Draženu, uvek mi je bilo teško priznati da je neko bolji od njega, ali ovo što je Nikola Jokić napravio je možda, ipak, nivo ispred. Svi ostali su daleko iza. Naravno, moramo da uzmemo u obzir vreme u kojem je Dražen igrao, NBA je tada bio zatvoren za strane igrače. Davati preko 40 poena, biti u trećoj petorci lige... To su neverovatne stvari za NBA u prošlom veku. I dan danas, njegova košarka, ta gracioznost pokreta, najveća je spona između sporta i umetnosti koju sam ikada video”, poručio je Miško Ražnatović.

I još malo o dvostrukom MVP igraču NBA lige.

“Nisam očekivao da će izrasti u ovakvu zvezdu. Znali smo da je neverovatan talenat, da ima nešto prirodno u sebi, bio je specifičan mali. Ne postoji igrač sa ovih prostora za kojeg bih pomislio da će biti dvostruki MVP NBA lige, pogotovo bez atletskih sposobnosti. Drago mi je da me demantovao, igra nevrovatno i nadam se da će tako nastaviti. On ne obraća pažnju na zbivanja pored terena, na društvene mreže i ostale stvari. Stvarno je skroman i na mestu. U intervjuima i javnim nastupima pokazuje da je ozbiljan i pametan, vrlo sam zadovoljan s njim, ne samo na košarkaškom nivou, nego i zbog činjenice da je i izvan terena gradio imidž i postao čovjek na kojega se nove generacije trebaju ugledati”.

Ržanotović je govorio o duelu Partizana i Reala.

“Definitivno najluđa serija u istoriji Evrolige. Bilo je i dramatično i kvalitetno, sve što košarka može da pruži. Da se nije dogodio onaj incident, verujem da bi Partizan ubedljivo slavio sa 3:0. Ponovno se pokazalo da ovakve utakmice ne pobeđuju najbolji, nego igrači s najvećim iskustvom. Realova linija veteran u zadnjim minutama utakmice iskustvo je pretočila u briljantnu partiju, a za Partizan, i sve u Srbiji, to je baš, nekako, loš i nepravedan rasplet”.


tagovi

Miško Ražnatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara