Foto: MN Press
Foto: MN Press

Mladen Pantić: Smatram da je sve u našim rukama

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 08:44

Iskusni košarkaš veruje u uspeh Čačka 94!

KK Čačak 94 nastavlja putešestvije po Drugoj muškoj ligi Srbije. Novi izazov tim Ivana Radovanovića imaće već ovog vikenda, kada će na domaćem parketu ugostiti Radnik (subota, 16.00 sati, dvorana kraj Morave).

Čačanski tim je dobro započeo takmičenje u ple-ofu DML. Naime, na gostovanju u Gajdobri savladao je Hercegovac (77:90), jednog od glavnih konkurenata za prve dve pozicije na tabeli, a tako i za plasman viši rang, odnosno u KLS.

Izabrane vesti

Važnost trijumfa ostvarenog minulog vikenda istakao je i Mladen Pantić, prekaljeni košarkaš Čačka 94.

„Bilo nam je veoma bitno da plej-of započnemo sa pobedom, jer smo utakmicu igrali u nezgodnom trenutku. Nedugo pre tog gostovanja većina nas je imala koronu, tako da smo neko vreme bili odvojeni od parketa. Praktično, trenirali smo svega sedam dana pre prvog izazova. Ali na kraju je sve ispalo kako treba. Možda smo previše lako pobedili, da budem iskren, a to nismo očekivali, “, rekao je Pantić, a onda nastavio.

,,Dobra stvar za nas je što ćemo u narednih mesec dana sve utakmice igrati u Čačku. Doduše, gostovaćemo Železničaru, ali Žele, baš kao i mi, igra i trenira u dvorani kraj Morave. Posle utakmice sa Radnikom imaćemo pauzu od sedam dana, što će nam i te kako koristiti, kako bismo se u potpunosti fizički vratili, nakon bolesti. A naravno, i da bismo još bolje sproveli u delo ideje trenera Radovanovića.

Utakmicu u Gajdobri Mladen Pantić je okončao kao ubedljivo najbolji pojedinac, sa 26 poena i devet skokova, što je bilo dovoljno za indeks 38.

,,U ekipi igra nas nekoliko košarkaša koji smo imali priliku da nastupamo u zaista kvalitetnim ligama, tako da posedujemo iskustvo. Dobra stvar je što u svakoj utakmici u prvi plan iskoči neko drugi. Kada vidimo da na nekoj poziciji imamo prednost, mi onda to i koristimo. Protiv Hercegovca sam ja bio taj, prošli put Majstorović, pre toga Pilčević, tako da uvek iskoči neko od nas starijih. Ali mi smo zbog toga i dovedeni u klub, da mlađi igrači uz nas brže stasaju. A na nama je i veća odgovornost, jer moramo da nosimo igru tima“.

Već je više puta naglašeno da je želja Čačka 94 plasman u KLS.

,,Još pre početka sezone u klubu je rečeno šta je glavni cilj, a mi polako idemo ka njemu. Smatram da je sve u našim rukama. Dobra stvar za nas jeste to što je većina igrača preležala kovid u vreme pauze. Polako se vraćamo u formu, samo zdravlje da nas posluži. A pošto ćemo u narednih mesec dana sve utakmice igrati u Čačku, ukoliko zabeležimo sve pobede, mislim da ćemo završiti veliki deo posla“, zaključio je Mladen Pantić.

PIŠE: Đurđe MEČANIN


tagovi

ČačakMladen Pantić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara