Danilo Anđušić (©MN Press)
Danilo Anđušić (©MN Press)

Monakova legija stranaca prevelika, ispašta Anđušić: Nije lako, ali uz tim sam i spreman da pomognem

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.06.22. | 17:02

Srpski košarkaš i Brok Motum prekobrojni zbog pravila francuske lige

Košarkaši Monaka poveli su u finalnoj seriji plej-ofa francuske LNB Pro A lige. Uzeli su brejk i Vilerbanu i zadali ozbiljan udarac Asvelu. Drugo meč takođe se igra na parketu najtrofejnijeg kluba u zemlji (20.30), a Saša Obradović ponovo neće moći da računa na reprezentativca Srbije Danila Anđušića.

On je zajedno sa Brokom Motumom prekobrojan, te nije ni otputovao sa timom u Vilerban, već je ostao u Monaku. Problem je u tome što prema pravilima francuskog prvenstva tim može da uvrsti šest stranaca u protokol. Kneževi ih imaju devet.

Izabrane vesti

Treću godinu zaredom Anđušić nije u poziciji da se bori za titulu u Francuskoj. Pre dve gdoine je pandemija prekinula sezonu, kada je sa Burgom bio na putu da sa petog mesta ode u doigravanje. Minule sezone su se termini francuskog plej-ofa poklopili sa obavezama u državnom timu, te se bivši igrač Partizana odazvao pozivu tadašnjeg selektora Igora Kokoškova, prošao određeni deo priprema i nastupio na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Ovoga puta od devet stranih igrača, osam je dobilo priliku od početka doigravanja (Motum odigrao sedam minuta). Samo srpski šuter nije kročio na parket od kako je otpočeo ključni deo sezone.

"Ne volim ovu situaciju, nije fer. Teško mi je da donosim odluke, ali je još teže igračima da sa njima žive", rekao je Saša Obradović.

Anđušić zajedno sa reprezentativcem Australije utakmice sa Asvelom gleda od kuće.

"Nije uopšte lako. Jasno je da u ovom periodu želite da budete sa timom. Naravno, gledao sam utakmicu. Veoma sam srećan zbog veoma dobrog rezultata za nas. Odigrali smo odlično, sa puno energije od početka, posebno u odbrani. U napadu smo igrali inteligentno. Sve u svemu, kontrolisali smo utakmicu", rekao je srpski košarkaš, prenosi francuski BeBasket.

Iako ga nema na utakmicama, ističe da se oseća kao deo tima. Trudi se da ostane u formi kako bi bio spreman da istrči na parket ukoliko se otvori prilika. Naravno, redovno se i čuje sa saigračima.

"Često pišemo jedni drugima, Brok i Danilo su nam čestitali na pobedi. Veliki klubovi su često u ovakvoj situaciji, moraju da ostave neke momke po strani. Tu je uvek frustrijajuće, ali oni su uz tim", rekao je veliki Anđušićev prijatelj Leo Vesterman sa kojim je delio svlačionicu i u Partizanu.

Daleko od toga da je srpski reprezentativac bio u drugom planu tokom sezone na izmaku. Upisao je 24 nastupa u prvenstvu, 57 u svim takmčenjima. Imao bitnu ulogu.

"Od starta sezone sam deo tima. To da li sam u Monaku ili Lionu u ovom trenutku ne menja ništa. Prošlo smo zajedno kroz sve u proteklih 10 meseci, dobro i loše. Par dana neće ništa promeniti", tvrdi Anđušić.

Postojala je i opcija da otputuju sa timom, ali bi u odelima pratili mečeve. Odlučili su se da ostanu u Monaku kako bi trenirali. Često imaju i šuterska takmičenja, ali nisu želeli dao otkriju ko je bolji.

"Bilo je bolje da ostanemo i treniramo nego da u Lionu ne radimo ništa. Nikada ne znate šta može da se dogodi, možda ćete doći u poziciju da morate da igrate. Tako da morate da nastavite da trenirate kako bi bili spremni", zaključuje Danilo Anđušić.


tagovi

Danilo AnđušićSaša ObradovićLeo VestermanKK MonakoLNB Pro AFrancuskaAsvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara