Marinković iz Baskonije (©Starsport)
Marinković iz Baskonije (©Starsport)

Moneke i Kodi ukrali pobedu Zelenima iz džepa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.01.24. | 22:46

PAO imao i 17 poena prednosti – 75:73, Virtus kroz dramu slomio Bajern (85:83)

To je borba do kraja, do poslednjeg daha. Bez predaje bez obzira na rezultat i „vetar“ koji je duvao tokom celog drugog poluvremena.

Panatinaikos je imao vođstvo u rukama tokom većeg dela meča u Vitoriji, imao je i 17 poena prednosti u trećoj četvrtini, a na kraju je košem Kodija Milera Mekintajera 0,6 sekundi pre kraja morao da potpiše poraz u duelu sa Baskonijom – 75:73.

Izabrane vesti

U celom drugom poluvremenu to je bilo jedino vođstvo španskog tima, ali – pobedničko. Iako je Miler Mekintajer bio egzekutor, meč viner za Baskoniju, čovek koji je doneo domaćinu šansu da se bori za pobedu bio je neverovatni Čima Moneke, koji je postigao 15 poena u poslednjoj četvrtini! Pored toga bilo je i skokova i rampi, potpuno je dominirao ispod oba koša i bez dileme je najzaslužniji za trijumf tima Duška Ivanovića.

Na drugoj strani tragičar je Kendrik Nan, koji je upropastio sigurno vođstvo svog tima ispucavanjem u finišu. Samo u poslednjem minutu Nan je imao dva promašaja za tri poena, jedan za dva poena i izgubljenu loptu. Iako je do tada bio prva perla u timu Panatinaikosa, Amerikanac je ušao u kontraritam u najgorem momentu i to je skupo koštalo njegovu ekipu.

Nije delovalo verovatno da Baskija može da se vrati u utakmicu kada je tačno na sredini treće četvrtine PAO imao 17 poena prednosti – 48:31. Ipak, da Španci ostanu u igri pobrinuli se Tadas Sedekerskis i Vanja Marinković, koji su zajedničkim snagama spustili domaćina na samo četiri poena zaostatka pred kraj trećeg kvartala.

Ipak, uspeo je PAO donekle da odbije taj nalet pošto je trojkom Slukasa došao do devet razlike (61:52), ali na šest minuta pre kraja počeo je šou Čime Monekea i trasiranje puta ka preokretu, koji je doneo na koncu Miler Mekintajer dugom dvojkom.

Imao je Moneke na kraju 20 poena i 13 skokova, Miler Mekintajer i Sedekerskis po deset, dok je Marinković ubacio osam poena. Kod Panatinaikosa Nan je stao na 25 poena, Lesor je postigao samo poen za 25 minuta igre, koliko i Vildoza za devet minuta.

Drama je, neočekivano, viđena u Bolonji, gde je Virtus u samom finišu uspeo da slomi Bajern – 85:83.

Nemci su igrali sjajan meč i vodili gotovo sve vreme, mada im Italijani nisu dopuštali da odu na dvocifrenu razliku. Virtus je do izjednačenja došao trojkom Kordinijea (79:79) na tri i po minuta pre kraja i od tog momenta je preuzeo konce utakmice.

Dodao je potom Kordinije još dva poena, a onda ceo minut niko nije uspeo da probaci loptu kroz obruč, dok Belineli sa linije penala nije doneo timu iz Bolonje četiri razlike (83:79). Do kraja se igralo koš za koš i Virtus je uspeo da odbrani domaći teren i drugo mesto na tabeli Evrolige.

EVROLIGA - 18.KOLO

Utorak

Fenerbahče - Crvena zvezda 76:85

/Hejs 21 - Bolomboj 24/

Žalgiris - Alba Berlin 77:71

/Evans 13 - Timan 17/

Makabi - Monako 93:83

/Kolson 27 - Džejms 27/

Olimpijakos - Olimpija Milano 79:74

/Piters 16 - Nejpir, Flakadori 14/

Partizan Mozzart Bet - Asvel 90:77

/Panter 22 - Skot 24/

Sreda

Valensija - Efes 93:88

/Džons 15 - Larkins 20/

Baskonija - Panatinaikos 75:73

/Moneke 20 - Nan 25/

Virtus - Bajern 85:83

/Šengelija 18 - Edvards 22/

Barselona - Real Madrid 83:78

/Veseli 27 - Musa 19/



tagovi

Virtus BolonjaKK Bajern MinhenBaskonijaVanja MarinkovićČima MonekeKodi Miler MekintajerKK Panatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara