Duel Loftona Džuniora i Holmgrena
Duel Loftona Džuniora i Holmgrena

Morant sa oduševljenjem gledao bucka Loftona kako se rve sa Holmgrenom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 03:10

Oklahoma savladala Memfis, Pokuševskog nije slušala lopta, dabl-dabl drugog pika sa ovogodišnjeg drafta

Košarkaši Oklahome upisali su i drugi trijumf u ovogodišnjoj Letnjoj ligi pošto su nakon Jute bili bolji i od Memfisa rezultatom 87:71 (20:20, 28:23, 24:14, 15:14).

Mlado jezgro Tandera deluje sve bolje na parketu, a pogotovo se to odnosi na ovogodišnjeg drugog pika Četa Holmgrena koji je posle šest blokada u prošlom meču stigao do prvog dabl-dabla. Dojučerašnji student univerziteta Gonzaga nije se proslavio u šutu pošto je pogodio samo tri puta iz jedanaest pokušaja uz 1/6 sa distance, ali to ga nije sputalo u nameri da ostvari dvocifrene brojke u dve najvažnije statističke kategorije.

Izabrane vesti

Uz 11 poena za gotovo 26 minuta na parketu imao je i 12 skokova, uz tri asistencije i dve blokade i zajedno sa Džošom Gidijem najviše uticao na to da Oklahoma zadrži nepobedivi status. Mladi šuter ga je ispratio sa 14 poena, doduše nije pogodio metu ni iz jednog od četiri hica sa distance, mada je to nadoknadio sa tripl-dablom uz po 10 uhvaćenih i podeljenih lopti!

Aleksej Pokuševski nije imao svoje veče. Nije odigrao ni loše, naprotiv, ali ga lopta nije slušala pošto je za 18 minuta u igri imao pet poena (2/6 iz igre, 1/4 za tri) uz osam skokova, dve asistencije i po jednu “krađu“ i blokadu.


Kod Oklahome dvocifreni su bili još Džejlen Vilijams sa 16 i Judžin Omoruji sa 10 poena. U redovima Memfisa istakao sa Kenet Lofton Džunior sa 19 poena i šest skokova. Debeljuškasti niski centar Grizlisa - 198 centimetara i 127 kilograma - rvao se sa Holmgrenom koji je po fizičkoj građi njegova sušta suprotnost, a sve je sa strane posmatrao najbolji igrač kluba iz Tenesija Dža Morant. Čak je sa oduševljenjem Morant ispratio neke Loftonove poteze u direktnom okršaju sa Holmgrenom.

Utakmica je praktično rešena u trećoj četvrtini, kada je Oklahoma uspela da zadrži protivnika na samo 14 poena i napravi komotnu dvocifrenu razliku koju je održala do kraja susreta.

Filip Petrušev i Boriša Simanić ponovo nisu imali minute. Filadelfija je dobila Jutu rezultatom 86:82, a srpski reprezentativci posmatrali su dešavanja sa klupe za rezerve. Posle Jute Letnja liga se nastavlja u Las Vegasu i trajaće do 17. jula.



tagovi

Letnja ligaNBA ligaČet HolmgrenAleksej PokuševskiDžoš GidiOklahoma Siti TanderFilip PetruševBoriša SimanićJuta DžezFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara