Stef Kari i Dža Morant (©AFP)
Stef Kari i Dža Morant (©AFP)

Morantova povreda glavobolja za Grizlise, njegovo veličanstvo Kari i naslednik Pul ih uništili (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 05:19

Golden Stejt demolirao Memfis u trećoj utakmici i stekao prednost u seriji

Košarkaški gledano Dža Morant je sa druge planete. Ali, ipak, i on je od krvi i mesa. Na povrede nije imun, a zadesila ga je u najgorem trenutku - kada je utakmica bila rešena. Golden Stejt imao je pobedu u džepu, Stef Kari i Džordan Pul naneli su Grizlisima nepopravljivu štetu, a ono što bi mnogo više moglo da ih zaboli od poraza je potencijalni gubitak Moranta - 142:112. 

Koliko će najbolji igrač Memfisa i prva atrakcija najjače lige na svetu osustvovati, pokazaće detaljnije pretrage. Njegova reakcija i bolna grimasa ukazuju na to da bi možda mogao da propusti idući meč. Šepajući je izašao sa terena Dža Morant u poslednjoj deonici i po svemu sudeći u pitanju je skočni zglob. Pozitivan signal je što se iz tunela i svlačinionice, u koju je otišao sa peškirom preko glave vidno razočaran, vratio na klupu i ispratio meč do kraja. Imao je šta i da vidi - kanonadu Voriorsa za vođstvo od 2:1 u seriji.

Izabrane vesti

Besneo je Stiv Ker posle loma lakta Gerija Pejtona drugog u prethodnom meču, jednog od dvojice najboljih defanzivaca Golden Stejta. Trener Voriorsa nije tvrdio da je Dilon Bruks namerno uleteo u Pejtona, ali je potez nazvao prljavim. Korak dalje otišao je strateg Grizlisa, koji je poludeo zbog povrede Dža Moranta. Posle utakmice Tejlor Dženkins je rekao da je Džordan Pul, bek Voriorsa, zgrabio za koleno i povukao prvu violinu njegovog tima, te da je na taj način došlo do povrede.

A, da li se tada povredio Morant ili nešto ranije kada je naseo na fintu Kleja Tompsona i došlo do udarca koleno o koleno, tek će biti polemike. Dža Morant isprva nije imao dilemu, okačio je i snimak sa trenutkom kada ga Pul povlači za kolenu. Ubrzo je nestao. Bilo kako bilo, ozbiljno se zakuvalo u seriji, temperatura se bliži tački usijanja.

Treći meč u seriji dobio je treće poluvreme, na terenu nije bilo drame, ali će posle pobede Golden Stejta otrovne strelice ka Voriorsima dolaziti sa svih strana. Prvenstveno iz Memfisa. Bura se neće brzo stišati.

Sve do povrede Dža Morant bio je nezaustavljiv, ali to ovoga puta nije davalo rezultat na parketu. Ostali su bili odsečeni, potpuno neutralisani i mogli su Voriorsi da dopuste prvom strelcu protivničkog tima da im zatrpava koš. Iako Morant nije igrao u završnih šest minuta, sa 34 poena ostao je najefikasniji akter susreta. Ništa nije štimalo u igri Memfisa, neprekidno su Tejlorovi momci bili u kontraritmu, a Golden Stejt je to koristio kako bi ostvario što ubedljiviju pobedu i demoralisao ih pred nastavak serije. 

Voriorsi nisu želeli da povuku ručnu ni posle Morantove povrede. Naprotiv, dodali su gas, i kome je bila stegnuta ruka to više nije bio slučaj. Sipali su iz svih pozicija. Stef Kari, Džordan Pul i Klej Tompson su bravurama dizali publiku na noge. Memfis je doživeo poniženje, a maksimalna razlika išla je i do “plus 32”.

Stef Kari stigao je do brojke od 30 poena, a nepogrešiv je bio sa linije penala - pucao je 14/14. Dalekometna paljba nije ga služila kao što ume - šutirao 2/8 za tri poena - ali su zato ostali bili raspoloženi. Tompson je ubacio četiri trojke i meč završio sa 21 poenom, a Džordan Pul, koji je imao 27 poena, i Oto Porter po jednu manje.

NBA PLEJ-OF

Subota

Filadelfija - Majami 99:79 (1:2 u seriji)

/Grin 21 - Batler 33/

Dalas - Finiks 103:94 (1:2 u seriji)

/Branson 28 - Krauder 19/

Milvoki - Boston 103:101 (2:1 u seriji)

/Adetokunbo 42 - Braun 27/

Nedelja

Golden Stejt - Memfis 142:112 (2:1 u seriji)

/Kari 30 - Morant 34/

21.30: Dalas - Finiks (1:2 u seriji)


tagovi

Golden Stejt VoriorsMemfis GrizlisNBA ligaNBA plej-ofStef KariKlej TompsonDžordan PulDža MorantEndrju Vigins

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara