Foto: USA Basketball
Foto: USA Basketball

Možda nisu Drim tim, ali ovi Ameri grizu i ne šale se

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 20:06

Sjedinjene Američke Države nastavljaju da dominiraju na pripremama za Mundobasket

Možda nisu u najjačem sastavu, ali tim Sjedinjenih Američkih Država za sada igra atomsku košaru. Čini se da im posebno prija činjenica da ih svi otpisuju pa zato tim trenera Stiva Kera igra atomsku košarku gde posebno dominiraju u odbrani.

Poslednji na svojoj koži su to osetili Grci na prijateljskom meču u Abu Dabiju. Ni u jednom momentu Grci nisu bili u stanju da ispariraju rastrčanim Amerikancima koji su na kraju slavili 108:86.

Izabrane vesti

Amerima je ovo bila četvrta pripremna utakmica pred Mudobasket i svaku su rešili u svoju korist dvocifrenom razlikom. Razbili su Portoriko 117:74, potom je Slovenija deklasirana 92:62. Treba naglasiti da na tom meču nije bilo Luke Dončića. Potom su nadigrali Španiju u Malagi sa 98:88. Ispostaviće se da je Španija prižila najžešći otpor.

Grčka je sa druge strane sada u seriji poraza. Padali su Grci protiv Srbije i Italije u Atini, a sada protiv SAD nisu mogli značajnije da priprete. Do sada su na pripremama uspeli dva puta da savladaju Sloveniju.


Šest igrača je bilo na dvocifrenom košgeterskom učinku. Entoni Edvards je za 17 minuta na parketu imao 21 poen uz četiri skoka i jednu asistenciju, dok je Kameron Džonson imao 13, uz dva skoka, četiri asistencije. Pratili su ih Džeren Džekson i Ostin Rivs sa po 11 poena, dok su po10 imali Bobi Portis i Mikal Bridžis.

Što se Grka tiče, 12 poena ubacio je Nikos Rogavopulos, isto kao i Panajotis Kalaicakis. Po 11 su imali Jorgos Papajanis i Tomas Vokap, 10 je postigao Janulis Larencakis, a devet je upisa Joanis Papapetru, doskorašnji igrač Partizan Mozzart Beta.


tagovi

košarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara