Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

MOZZART Sport saznaje: Obradović neće, Jasikevičijus novi trener Barselone

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 21:47

Najtrofejniji trener Evrope ipak će uzeti godinu da odmori

Svetislav Pešić je otišao dan posle izgubljenog finala od Baskonije, španska javnost je ostala da se pita: da li će Barselona uspeti da ubedi Željka Obradovića da posle raskida saradnje sa Fenerbahčeom dođe u Kataloniju ili će popularnog Karija naslediti “mladi lav” Šarunas Jasikevičijus? I prema prilično proverenim informacijama MOZZART Sporta biće ovo drugo: Jasikevčijus je novi trener Blaugrane.

Obradović zaista jeste bio pod lupom katalonskog giganta, ali on je odmah po odlasku iz Istanbula rekao da će uzeti godinu da odmori. Međutim, kad se otvorilo mesto na klupi jednog od dva kluba sa najvećim budžetima za proteklu sezonu (za CSKA znamo da se kaže da taj nema dna) ponadali su se mnogi da bi najtrofejniji trener Evrope mogao da se predomisli.

Izabrane vesti

Saznajemo da ipak – neće. Obradović je zaista željan odmora, uostalom, prilikom rastanka sa Fenerom rekao je dojučerašnjem poslodavcu da će da pauzira, a reč legendarnog Žoca nešto znači.

Stoga se Barsa okrenula jedinom mogućem rešenju: Jasikevičijusu, bivšem pleju katalonskog kluba i čoveku koji od 2016. radi fenomenalan posao u Žalgirisu.

Sad je ipak red da se oproba i na najvećoj sceni. Jer sa budžetom kakvim je ove sezone raspolagala Barsa – preko 40.000.000 evra – podrazumeva se napad na sve moguće trofej. U Litvaniji Jasikevičijus objektivno nije imao takve ambicije. Nije ni mogao sa limitiranim novcem za selekciju ekipe.

U Barsi drugačija priča. “Stradao” je i veliki Pešić, iako je pred početak sezone produžio ugovor na dve sezone. Uprava ipak nije bila zadovoljna kako je izgledala ekipa s obzirom na to da je očekivala više od tima kome je letos pridodala asove kakvi su Nikola Mirotić, Kori Higins, Brendon Dejvis, Aleks Abrines i Malkolm Dilejni.

Možda i malo nepravedno, jer ko zna kako bi sve izgledalo da pandemija korona virusa nije prekinula sezonu. Evroliga nije ni nastavljena, u ACB ligi je Barsa izgubila titulu pošto je Higins uz zvuk sirene promašio za trojku i pobedu. Real se recimo nije ni plasirao u plej-of.

Kako bilo, to je sada prošlost, Barselona se okreće budućnosti. I Šarunasu Jasikevičijusu. Pominjalo se čak da bi on mogao i u Fenerbahče, na kraju su Turci ostali kratkih rukava baš zato što je popularni Šaras čekao Barsu.

Biće zanimljivo videti na koliko će potpisati legendarni košarkaš, jer i dalje košarkaškim krugovima struji glasina da bi sledećeg leta na klupu Barselone ipak mogao – Željko Obradović. On bi sigurno znao kako i sa budžetom od 40.000.000 evra. A nije mnogo takvih.

Piše: ekipa MOZZART Sport


tagovi

KK BarselonaŽeljko ObradovićSvetislav PešićŠarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara