Veljko Mršić (Foto: MN Press)
Veljko Mršić (Foto: MN Press)

Mršić skratio spisak: Hrvatska traži vizu za Olimpijske igre, nastupi NBA igrača pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 14:14

Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac predvode spisak hrvatske reprezentacije za Olimpijski kvalifikacioni turnir, ali je diskutabilno da li će biti u poziciji da se odazovu pozivu

Reprezentacija Hrvatske će u Splitu biti domaćin kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Turnir će biti održan od 29. juna do 4. jula, a selekcija Veljka Mršića je smeštena u grupu sa Tunisom i Brazilom. Selektor je skratio prvobitni spisak na 16 imena, ali je jasno da će biti još promena.

Kvalitetan spisak igrača ima Mršić na raspolaganju. Ipak, pitanje je da li će svi reprezentativci biti u poziciji da se odazovu. Luka Šamanić je već otpao zbog povrede, a iz istog razloga u timu neće biti iskusnog Krunoslava Simona, kao ni Dragana Bendera.

Izabrane vesti

Pod velikim znakom pitanja su i nastupi trojice NBA košarkaša, kako su Juta Bogdana Bogdanovića, Finiks Darija Šarića i Los Anđeles Klipersi Ivice Zupca izborili plasman u polufinale plej-ofa, koje samo što je počelo.

Od preostalih igrača sa spiska izdvajaju se i Mario Hezonja (koji pritom još nije završio sezonu sa Panatinaikosom), zatim centar Makabija Ante Žižić (bori se za titulu u Izraelu), kao i iskusni igrači poput Mire Bilana i Rokoa Ukića.

Hrvatska će ukoliko se izbori za jednu od prve dve pozicije u Grupi B plasirati u polufinale kvalifikacionog turnira, u kojem se ukršta sa dve najbolje ekipe iz Grupe A, u kojoj se nalaze Nemačka, Rusija i Meksiko. Samo pobednik turnira u Splitu dobija kartu za Tokio, a biće smešten u Grupu B sa selekcijama Australije i Nigerije, kao i osvajačem kvalifikacionog turnira u Beogradu.


SKRAĆENI SPISAK HRVATSKE ZA KVALIFIKACIONI TURNIR U SPLITU

Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan i Ivica Zubac.



tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeVeljko MršićDario ŠarićBojan BogdanovićIvica ZubacAnte ŽižićMario HezonjaRoko UkićMiro Bilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara