Džanan Musa (Foto: Starsport)
Džanan Musa (Foto: Starsport)

Musa hvali crveno-bele: Mitrović najbolji, mađioničar Teodosić igra sa posebnim žarom

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.12.23. | 09:41

Prvotimac madridskog Reala ističe da će biti teško protiv Crvene zvezde, ali da mu je uvek zadovoljstvo da igra u Beogradu

Posle neuspešne NBA epizode sa Bruklin Netsima, pa kratkog i jednako zaboravnog boravka u Anadolu Efesu (iako je osvojio titulu u Evroligi), Džanan Musa je karijeru vratio na pravi put nastupajući za španski Breogan. Kao MVP ACB lige preselio se u madridski Real i odmah se izborio za veliku ulogu u Kraljevskom klubu, pa je u drugom uspešnom pohodu na evropski tron dao ogroman doprinos.

Sada više nikome nije iznenađenje. Jedan je od ključnih igrača evropskog šampiona i drugu godinu zaredom igra na visokom nivou na najvećoj evropskoj pozornici. A Real nastavlja da ruši sve pred sobom... Ubeležio je 28 pobeda na 30 utakmica od starta sezone, protiv Crvene zvezde će juriti jubilarnu 70. pobedu u kalendarskoj godini, pošto je postavio rekord trijumfom nad Obradoirom u prvenstvu za vikend sa 69 trijumfa.

Izabrane vesti

"Osećam se kao kod kuće. Prva godina je bila godina adaptacije i pokušavao sam da se dokažem svima, ali ove sezone sam od prvog dana znao da sam jedan od nosilaca ekipe, kako mi je i rečeno. Veoma sam zadovoljan i srećan. Pobeđujemo utakmice i to je najvažnije", rekao je Musa po dolasku u Beograd, a onda se osvrnuo i na neverovatne rezultate.

Kraljevski klub igra bolje nego u sezoni tokom koji je pokorio kontinent. Dobio je i NBA ekipu, Dalas Maverikse, u revijalnom susretu odigranom u oktobru. Već ima i trofej u vitrinama, pošto je podigao Superkup Španije.

"To stvarno izgleda neverovatno, ali ne razmišljamo šta je bilo pre. Posle poraza od Unikahe i Fenerbahčea smo se stvarno vratili brzo, odmah se okrenuli narednim treninzima i utakmicama. To je nešto što nas krasi ove sezone - ne razmišljamo šta je bilo pre ni šta će biti posle. Pripremamo se za svaku utakmicu kao da je poslednja. Kada se jedna završi, okrećemo se narednoj. Mislim da je taj poseban motiv ključ našeg uspeha", dodaje reprezentativac i Bosne i Hercegovine, koji pred gostovanje Crvenoj zvezdi (19.00) ne krije da mu je uvek posebno zadovoljstvo da igra u Beogradu.

Iako je dobro raspoložen, kao i kompletna ekipa Reala, iako Zvezda ima osam pobeda manje (13-1, 5-9) Musa očekuje tešku utakmicu.

"Očekujemo veoma tešku utakmicu i paklenu atmosferu. Znamo koliko je teško igrati u Beogradu protiv Crvene zvezde i Partizana, ali zadovoljstvo je igrati u Beogradu. Ovo su utakmice zbog kojih treniramo. Jedva čekam da istrčimo na teren. Nadam se da ćemo sve što smo dogovorili na sastancima uspeti da sprovedemo u delo na terenu".

Biranim rečima pričao je o ekipi Janisa Sferopulosa, a posebno izdvojio trojici u košarkaša ekipe sa Malog Kalemegdana, koja prvi put od starta sezone ima kompletan tim na okupu.

"Trenutno, Mitrović je njihov najbolji igrač, Nejpir se vraća u prepoznatljivu formu i nikada nisam video Teodosića da igra sa ovakvim žarom. Znamo kakav je mađioničar, ali vidi se da je dodatno motivisan. Svakoj ekipi donosi novu dimenziju. Dosta smo se spremali za njega. Imaju 12 igrača spremnih da nam pruže otpor. Moramo da zatvorimo i defanzivni skok. Baš sam sa Hangom pričao, ovaj period bi trebalo da bude prekretnica sezone za njih. Mislim da Zvezda ima sjajan tim i da će se do kraja boriti za plej-of".

GRANICA ZA POENE FAKUNDA KAMPACA U MOZZARTU - 12,5

Duel u Štark Areni biće poseban i za jednog igrača Kraljevskog kluba - Fakunda Kampaca. Vraća se pred navijače Zvezde sa kojima je imao sjajan odnos prošle sezone. Nema sumnje da će biti pozdravljen ogromnim ovacijama sa tribina, iako je letos odlučio da se vrati u Madrid. A kako samo igra... Odmah je preuzeo ključeve prvaka Evrope i unapredio igru ekipe Ćusa Matea. Jasno je da će jedan od glavnih zadataka Crvene zvezde biti da mu stane na put.

"Kampaco nam je doneo prednost i stabilnost, kako u napadu tako i u odbrani. Oslobodio nas je, stavio pritisak na svoja leđa. Odlično se slažemo. Zadržali smo kod tima i doveli Fakunda, što je verovatno najbolji potez. On je po mom mišljenju najbolji plejmejker u Evropi", istakao je 24-godišnji košarkaš, koji uprkos fantastičnom startu sezone upozorava:

"Sledi nam teška borba, nadamo se da nam se neće dogoditi ono što je Olimpijakosu prošle godine".

Posle okršaja sa Crvenom zvezdom, Real se vraća kući. Ali neće pobeći od srpskih timova, pošto ga u 16. kolu Evrolige očekuje utakmica sa Partizan Mozzart Betom u Vizink centru. Poslednji put kada su ova dva tima delila megdan, bio je plej-of Evrolige. Crno-beli su vodili 2-0 u seriji, usledila je tuča, posle koje je Real vezao dve pobede kod kuće i onda posle velikog preokreta i treću pred svojim navijačima za prolazak na Fajnal for.

"Biće to još jedna zanimljiva utakmica. Partizan je u top četiri i igra sjajnu košarku. Protiv beogradskih i generalno balkanskih timova utakmice su posebnije. Najdraže za nas. Igraju možda i bolje nego prošle godine. Izgledaju nekako moćnije", zaključio je Džanan Musa.

EVROLIGA - 15. KOLO

Utorak:

19.00: (3,70) Crvena zvezda (16,0) Real Madrid (1,35)

20.00: (4,70) Alba Berlin (17,0) Barselona (1,25)

20.05: (1,45) Makabi Tel Aviv (16,0) Baskonija (3,20)

20.30: (1,80) Virtus Bolonja (15,0) Olimpijakos (2,25)

21.00: (2,10) Valensija (15,0) Partizan Mozzart Bet (1,90)

Sreda:

18.30: (1,25) Fenerbahče (17,0) Žalgiris (4,70)

19.00: (1,60) Monako (16,0) Panatinaikos (2,65)

20.30: (1,50) Bajern Minhen (16,0) Anadolu Efes (3,00)

20.30: (1,35) Olimpija Milano (16,0) Asvel (3,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaDžanan MusaKK Real MadridLuka MitrovićMiloš TeodosićFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara