Musa odrao Cibonu, Cedevita opet šampion!

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.06.18. | 22:02

Jure Zdovc se titulom prvaka Hrvatske oprostio od klupe zagrebačkog kluba

Košarkaši Cedevite odbranili su titulu šampiona Hrvatska, pošto su u Draženovom domu pobedili Cibonu sa 77:68 (21:18, 22:22, 21:13, 13:15) i rešili finalnu seriju u svoju korist sa 3:1.

To je ekipi odlazećeg trenera Jure Zdovca peta uzastopna titula nacionalnog šampiona, a drugi trofej u sezoni posle osvojenog nacionalnog kupa.

Izabrane vesti

Bila je ovo utakmica u kojoj je Cedevita, manje više, rutinski kontrolisala rezultat koliko god se Cibona predvođena iskusnim Lukom Žorićem trudila da bude kvalitetan takmac.

Prednost gostiju od sredine prvog poluvremena do kraja varirala je od šest do 12 poena. Ako je i bilo neke dileme oko pobednika, nju je tri minuta pre kraja otklonio Ivan Ramljak trojkom za vođstvo od 73:64.

Džanan Musa je sa 21 poenom opet bio najbolji u timu Cedevite, Damir Markota dodao je 11, a Roko Leni Ukić i Andrija Stipanović dodali su još po deset.

Kod Cibone je Žorić dao 20 poena i uhvatio deset lopti, a po 13 su još postigli Marko Tomas i Ivan Novačić. Branislav Ratkovica postigao je 11 poena i podelio osam asistencija.

Foto: Starsport


tagovi

CedevitaCibonahrvatska ligaDžanan MusaLuka ŽorićJure Zdovc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara