Džanan Musa (© FIBA.com)
Džanan Musa (© FIBA.com)

Musa završio u bolnici posle utakmice sa Crnom Gorom

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 09:13

Selekcija Bosne i Hercegovine je upisala poraz u Morači, a to je bio samo jedan od problema za tim trenera Bećiragića

Košarkaš Real Madrida, Džanan Musa je, piše klix.ba, završio Urgentnom odeljenju Kliničkog centra Crne Gore zbog udarca u vrat na otvaranju utakmice kvalifikacija za Mundobasket. Očigledno ništa nije išlo po planu ekipe Bosne i Hercegovine koja je doživela ubedljiv poraz, a na to i Džanan Musa se povredio.

Još u ranom delu utakmice Musa je dobio udarac u predelu vrata, što je za trenutak podsetilo na jezivu povredu iz finiša prošle sezone kada je nastupajući za Breogan doživio rupturu dušnika u meču protiv Manrese u okviru španske ACB lige.

Izabrane vesti

Sjajni BiH košarkaš je odmah nakon utakmice morao na hitan operativni zahvat na vratu jer je zbog udarca imao probleme s disanjem, da bi ga već sledećeg dana prebacili na redovno odeljenje u bolnici gde je i počeo s procesom rehabiliacije.

Kako su potvrdili iz KS BiH, Musa je nakon utakmice sa Crnom Gorom završio u bolnici na dodatnim pregledima, a nešto kasnije je stigla vest da je dobro, te da se sa ekipom vratio u Sarajevo.

Što se tiče same utakmice, Bosna i Hercegovina je od samog starta bila u zaostatku i bez obzira na pomoć Jusufa Nurkića, nisu ozbiljnije zapretili Crnogorcima. Posle ovog poraza, BiH neće iću na Mundobasket naredne godine.

"Koštalo nas je loše prvo poluvreme. Loše smo šutirali, promašivali slobodna bacanja, gubili lopte. Bilo je jako teško vratiti se protiv jako dobre ekipe. Napravićemo analizu da vidimo gde smo grešili. Ove utakmice su pokazale da nam treba još utakmica pred Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Bećiragić i dodao je:

"Nismo imali energije. Kao da smo bili u drugoj brzini, a oni u četvrtoj. Bili su jači u svim fazama igre, a mi smo izgledali veoma spori. Pokušali smo podići energiju, ali to nije bilo dovoljno jer je bila velika rupa u prvom poluvremenu. Energija je bila najbitnija", istakao je Bećiragić.

Nakon sedam odigranih utakmica Bosna i Hercegovina je realno gledajući izbgubila šanse za plasman na Svetsko prvenstvo. U grupi su se izdvojili Litvanija, Crna Gora i Francuska.

Tim Bosne i Hercegovine je na učinku od tri pobede i četiri poraza, a pored Crne Gore rivali u ostatku kvalifikacija će biti Francuska i Mađarska.


tagovi

Džanan Musakošarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovinekošarkaška reprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara