"Idejno rešenje Muzeja košarke"
"Idejno rešenje Muzeja košarke"

Muzej na Moravi

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.14. | 17:33

Arhitekta Ivana Nikolić predstavila veoma interesantno idejno rešenje izložbenog prostora Muzeja košarke koji bi trebalo da u dogledno vreme zasija u Čačku

Idejno rešenje Muzeja košarkeČelni ljudi gradske uprave Čačka prihvatili su još prošle godine ideju legendarnih košarkaša Željka Jerkova i Radmila Mišovića da ovaj grad dobije Muzej košarke. U međuvremenu arhitekta Ivana Nikolić uradila je idejno rešenje Muzeja košarke koji bi se nalazio na starom železničkom mostu u blizini hale Borac.

Projekat Muzeja košarke predstavljen je na nedavnoj izložbi u Umetničkoj galeriji Nadežda Petrović „Mladi urbana vizija“. Po zamisli Ivane Nikolić Muzej košarke bi se nalazio na plavom mostu u blizini same košarkaške hale Borac.

Izabrane vesti

„Lokacija koju sam izabrala je najpogodnija i najpribližnija jednom takvom objektu jer se nalazi uz samu košarkašku halu. Lokacija je postojeća konstrukcija starog železničkog mosta. Sa obe bočne strane bi se nalazili LED ekrani na kojima bi se smenjivale fotografije, razni događaji sa utakmica“ objašnjava Nikolićeva.

Prilaz Muzeju košarke bio bi obezbeđen putem postojećih saobraćajnica, ali i sa platoa hale Borac gde bi se nalazio panoramski lift. U samom muzeju bili bi izloženi trofeji sa velikih takmičenja, poput Olimpijskih igara, evropskih i svetskih prvenstava.Pogled na ceo izložbeni prostor

„Do muzeja će biti moguće doći i sa platoa KK Borac MOZZART Sport gde bi bio postavljen panoramski lift koji bi dovodio posetioce do unutrašnjosti muzeja. U njemu bi se nalazili eksponati, trofeji, fotografije, suveniri sa utakmica, biografije igrača…“, zaključuje Ivana.

Čačak je do sada imao 54 reprezentativca u košarci (Obradović, Kićanović, Mišović, Ivanović, Teodosić, Savanović…), a posle Beograda bio je jedini grad koji se takmičio u Saveznom rangu i to čak 23 sezone. Gradsko rukovdstvo je obećalo da će Čačak dobiti Muzej košarke, ali da je pre investicije neophodno uraditi elaborat. 


tagovi

SrbijaEvropaDragan KićanovićBorac MOZZART Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara