Mihailo Vasić (MN press)
Mihailo Vasić (MN press)

MVP mastersa Svetske serije: Srbija godinama dominantna, ni 2022. se neće ništa promeniti

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 10:56

Vasić u godini na izmaku osvojio olimpijsku bronzu, evropsko i masters zlato

Srpski basketaš (3x3) Mihailo Vasić (28, 199cm) je 2021. godinu u kojoj je osvojio olimpijsku bronzu i evropsku krunu sa reprezentacijom Srbije, podvukao zlatom sa timom Liman i i MVP titulom na nedavno završenom mastersu Svetske serije.

Izabrane vesti

"Neverovatan je osećaj i čast biti sa svim velikim sportistima, uglavnom našim, ali i asovima iz celog sveta. Olimpijski turnir je bio veoma težak, odigrali smo devet utakmica za pet dana, što je kao da igramo dva turnira Masters serije. Bilo je teško, ali smo bili efikasni. Igre u Tokiju su bile prekretnica. Uveren sam da će 3×3 kao sport nastaviti da raste. Očekujem da će u Parizu 2024. godine biti još više praćen i popularniji nego sada", kaže Vasić.

Srbija je, prema mišljenju mnogih stručnjaka, bila veliki favorit u Tokiju, ali na kraju je stigla samo do trećeg mesta.

"Basket 3×3 je takav da dva minuta pada koncentracije i loše igre mogu skupo da vas koštaju. Upravo to nam se desilo u polufinalu. Odigrali smo 90 odsto turnira zaista dobro. Ali u polufinalu su Rusi odigrali svoju najbolju košarku ikada, a mi jednu od najslabijih. Greška nam se dogodila u najgorem mogućem trenutku."

Vasića ipak, uslovno rečeno, taj kiks u Tokiju ne brine kada je u pitanju budućnost srpskih timova u basketu 3x3.

"Godinama smo dominantni, imamo tri ili četiri ekipe koji su u svetskom vrhu i mislim da se ni sledeće godine ništa neće promeniti", dodao je jedan od najboljih basketaša na svetu, zvanično sedmi na rang listi, dok Srbija u Top 20 ima još osmoricu momaka koje predvodi Strahinja Stojačić (prvi na listi). Zatim slede Dejan Majstorović (4), Aleksandar Ratkov (8), Marko Branković (8), Stefan Kojić (11), Maksim Kovačević (12), Miroslav Pašajlić (16) i Nebojša Kilijan (18).


tagovi

Basket 3x3Mihailo Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara