Džejms Harden i Džejlen Braun (AFP)
Džejms Harden i Džejlen Braun (AFP)

MVP nije dočekan darovima već lekcijom za pamćenje, Boston rasturio Embidove Sikserse

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 04:18

Seltiksi pružili fantastičnu partiju i izjednačili pred selidbu polufinalne serije u Filadelfiju

Džoel Embid neće po dobrom pamtiti prvi meč kao MVP lige.

Centar Filadlefije se vratio na teren posle proglašenja za najboljeg igrača NBA lige i dva meča pauze zbog povrede, a onda dobio lekciju za pamćenje. Boston je u drugom meču polufinalne serije na Istoku rasturio Embidovu Filadlefliju u paramparčad 121:87 i izjednačio na 1:1 u pobedama. Serija se sada seli u Filadelfiju...

Izabrane vesti

Kako je Filadelfija bez Embida uspela da napravi brejk u prvom meču, teško je objasniti kada se pogleda večerašnji meč. Seltiksi su očigledno pojačali koncentraciju na maksimum i isprašili Sikserse ne ostavivši im ni promil nade.

Sve što je Filadelfija uspela je da bude ravnopravna u prvoj četvrtini. Džejlen Braun je blistao u tom periodu za domaće ubacivši 13 poena, a neke bitne poene je pogodio i Markus Smart. Iako Džejson Tejtum nije imao noć, svi ostali u Bostonu su odigrali na jako visokom nivou i nadigrali Sikserse u svim segmentima. Pre svega u odbrani.

Iako se Embid vratio na teren. Prve poene iz igre je ubacio tek krajem prve četvrtine. Za to vreme se Džejms Harden ispucavao i nemilice trošio napade Filadelfije. Niko od ostalih saigrača nije ni pokušavao da preuzme bilo kakvu inicijativu u napadu.

Boston je u drugoj četvrtini održavao prednost od desetak poena, a Embid  i Harden su promašivali odakle su stigli. Kamerunac je poene postizao uglavnom sa linije penala pošto mu je sviran skoro svaki kontakt. U Bostonu je opasnost pretila sa skoro svih pozicija. Braun je bio nezaustavljiv, Smart sjajan, pogađali su i Brogdon, Vajt, Horford...

Ono najbolje su Seltiksi sačuvali za treću četvrtinu u kojoj su rešili pitanje pobednika. Iako je Tejtum rano ušao u problem sa ličnim greškama, ostatak tima je blistao. Smart, Brauna i Brogdon su rešeteali iz svih pozicija i već tada zajedno imali oko 60 poena. Prednost je narasla do nedostižnih 29 razlike krajem kvartala.Sve je bilo gotovo pa su obojica trenera mogli da u četvrtoj četvrtini odmore igrače za ono što sledi u Filadelfiji.

Iako nije igrao celu poslednju četvrtinu, Džejlen Braun je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena uz preko 50 odsto šuta iz igre. Sjajan je bio i Malkolm Brogdon sa 23 poena, Smart i Vajt su dodali po 15. Tejtum je ubacio samo sedam uz samo jedan pogodak iz igre. Tobajas Heris je za Sikserse ubacio 16 poena, Embid samo 15 uz šut iz igre 4/9. Još gori je bio Džejms Harden koji nije pogodio nijednu trojku, šutirao je iz igre užasnih 2/14 i sakupio samo 12 poena.


tagovi

Džoel EmbidDžejlen BraunMarkus SmartDžejms HardenFiladelfija SeventisiksersBoston Seltiks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara