Foto: AFP
Foto: AFP

MVP podiže radnu temperaturu: Jokić na skok od tripl-dabla u tesnom porazu od Minesote

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 06:55

Boban Marjanović za osam minuta ubacio pet poena i uhvatio šest lopti

Korak po korak, Nikola Jokić se polako priprema za novu sezonu u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu. Prošlogodišnji MVP NBA lige postepeno podiže radnu temperaturu. U svojoj drugoj, a Denverovoj trećoj u predsezoni, srpski centar je u tesnom porazu od Minesote (112:114) stigao na korak od tripl-dabl učinka.

Ne bi on bio bogzna kako “jak”. Jokić se u dve kolone zaustavio kod prve dvocifrene brojke, pošto je za 26 minuta na terenu ubacio deset poena i upisao isto toliko asistencija, a za tripl-dabl nedostajao mu je još jedan skok.

Izabrane vesti

Nije doduše popularni Džoker preterano dobro gađao iz igre, ubacio je tek tri od 10 šuteva, od čega jedan od šest za tri poena, a pride je imao i dve izgubljene lopte, ali i dve blokade. Najefikasniji u Nagetsima bio je Našon Hiland sa 21 poenom (osam skokova, četiri asistencije), dok je isti epitet u pobedničkoj ekipi poneo Malik Bizli sa 13 koševa.

Osim u završna četiri minuta druge deonice, Denver je tokom praktično celog meča bio u prednosti. Sredinom prve četvrtine ona je iznosila maksimalnih 15 poena razlike, međutim, od starta poslednje deonice Minesota je ekspresno počela da topi zaostatak, da bi u poslednjim sekundama meča poenima Džejlena Novela izborila produžetke.

I tamo je Denver tokom čitavog toka imao vođstvo, u jednom trenutku se odvojio na plus sedam, međutim, nije uspeo da zatvori meč, pa mu je Novel još jednom, sa šest vezanih poena došao glave i režirao preokret.

Boban Marjanović ovog puta, za razliku od meča sa Jutom (14 poena), nije bio preterano efikasan. Mada je, uzevši u obzir minutažu, bio više nego učinkovit. Za svega osam minuta u igri srpski centar je u trijumfu Dalasa nad Klipersima (122:114) ubacio pet poena i zabeležio šest skokova.

Luka Dončić je poput Jokića bio vrlo blizu tripl-dabl učinka, međutim, na kraju je ostao i bez dabl-dabla, pošto je pored 14 poena upisao još osam skokova i devet asistencija. I sve to uradio je za 18 minuta na parketu. U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Eugen Omoruji sa 19 poena, koliko je u poraženom timu imao Luk Kenard, takođe najzapaženiji u svojim redovima.

NBA REZULTATI

Klivlend - Indijana 100:109

/Rubio 14 - Brogdon 27/

Bruklin - Milvoki 119:115

/Durant 18 - Nvora 30/

Čikago - Nju Olreans 121:85

/Lavin 21 - Mafi 17/

Dalas - Klipers 122:114

/Omoruji 19 - Kenard 19/

San Antonio - Majami 105:109

/Džonson 23 - Strus 28/

Denver - Minesota 112:114

/Hiland 21 - Bizi 13/

Golden Stejt - Lejkers 121:114

/Kari 30 - Hauard 23/


tagovi

NBA ligaNikola JokićBoban MarjanovićLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara