Savo Drezgić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)
Savo Drezgić (Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić)

MVP Savo Drezgić: Posle turnira nazad za Ameriku, mnogo mi znači dolazak Anđušića

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 08:47

Mladi košarkaš Partizana zablistao i obeležio prvi dan ANGT-a u Beogradu

Juniori Partizana ove sezone ne igraju elitni rang takmičenja za svoj uzrast u Srbiji. Spletom okolnosti nisu prošli kvalifikacije i ne takmiče se sa najboljim vršnjacima u državi. Ipak, to ih nije sprečilo da na kolena bace neprikosnovenog lidera Juniorske lige, Megu. I to na koji način. Najveće zasluge za trijumf od 32 razlike na početku kvalifikacionog ANGT turnira juniorske Evrolige, protiv tima koji dominira državnim prvenstvom sa bilansom 15-0, idu na račun Sava Drezgića.

S pravom se može reći da je Savo zlatno dete Partizana. Neko u kome leži budućnost kluba iz Humske. U prethodnom periodu je pokazao veliki potencijal, a sada i da je daleko ispred svojih vršnjaka. Dominirao je protiv Mege na startu turnira u dvorani "Aleksandar Nikolić". Meč okončao sa indeksom 45 - 24 poena, osam asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti - doprinosio je u svim segmentima igre, radio šta god je bilo potrebno da njegov tim bude u prednosti. Imao je potpunu kontrolu nad utakmicom, što se retko viđa od igrača njegovog uzrasta (u avgustu će postati punoletan).

Izabrane vesti

Na kraju je proglašen i za MVP-a prvog dana beogradskog ANGT-a, jer nijedan mladi košarkaš nije uspeo da zaseni njegovu izvanrednu, ali pre svega neobično zrelu partiju za momka od 17 godina.

"Veoma sam ponosan na moju ekipu, odradili smo odličan posao, pošto smo primili 59 poena, a dali 91. Poznajemo vrlo dobro ekipu Mege i drago mi da smo ostvarili pobedu sa ovakvom razlikom", rekao je Drezgić posle velikog trijumfa nad timom koji je pred početak utakmice važio za velikog favorita.

Mega ima još jednu veoma talentovanu generaciju momaka, igrače koji imaju sjajne fizičke predispozicije za juniorski nivo, nema konkurenciju u domaćoj ligi, ali... Drezgića to nije zanimalo kada je kročio na teren. Odlično je probijao odbranu rivala, dobro rezonovao, strpljivo i pametno birao opcije u napadu - a nije se štedeo ni u odbrani. Ostala mu je Mega dužna za poraz u finalu kadetskog prvenstva prošle sezone. Bili su to mahom momci sa kojima se susreo u Pioniru.

Bila je to dodatna motivacija. Takođe, prošle godine smo izgubili u finalu od njih, tako da smo sigurno imali motiv više da ih pobedimo”.

Zapanjujuće je i kako je 17-godišnji bek menjao način igre tokom utakmice. Od 20 poena u prvom, postigao je samo četiri u drugom, ali se posvetio razigravanju saigrača i potpuno podredio ekipi. Rezultat? Prednost crno-belih je u drugih 20 minuta nastavila da raste

"Pokušao sam da u drugom poluvremenu više asistiram, trčim bolje, hvatam skokove. Napravili smo dobar posao", skroman je Savo.

Ističe mladi košarkaš koliko mu je rad sa Željkom Obradovićem i prvotimcima Partizan Mozzart Beta značio. Pomogla je i Amerika, u koju se otisnuo pre nekoliko meseci kako bi nastupao za ekipu srednje škole sa Floride - i odličnim partijama već počeo da skreće pažnju brojnih koledža.

To su sve iskustva koja će mi pomoći u nastavku karijere. U Americi se igra čvršće i to mi je pomoglo u kontakt igri, napredovao sam u tom segmentu. Naravno, treninzi sa prvim timom, pa sada Amerika, to su stvari iz kojih mnogo učim i nadam se da će mi pomoći u budućnosti”.

Otkrio je i da se u Beograd vratio samo kako bi pomogao drugarima i Partizanu u borbi za plasman na završni turnir Evrolige.

Došao sam na sedam dana, odigraću turnir i odmah idem za Ameriku, pa se ponovo vraćam u maju”.

Njegova partija je posebno obradovala navijače Partizana, koji su dan ranije slavili veliku pobedu prvog tima nad Anadolu Efesom, a Drezgića iz drugove je u Pioniru podržao i Danilo Anđušić.

Bio sam na utakmici sa Efesom, pozdravio sam trenera i momke i veoma mi je drago što smo ostvarili pobedu. Uvek sam srećan kada gledam Partizan. Mnogo mi znači što je Anđušić došao da nas gleda. Još jedan motiv da igram još bolje i jače”, dodao je Savo i otkrio šta su mu prvotimci crno-belih rekli uoči početka kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige:

Rekli su mi samo da uživam na terenu”.

Poslušao ih je Savo i pružio partiju kakve smo minule sezone najpre viđali od Nikole Topića, koji je na kraju proglašen i za najkorisnijeg igrača kvalifikacionog turnira, iako ga nije osvojio. Dakle, Partizanov biser je na dobrom putu da ga nasledi.

Crno-beli će drugog dana turnira odmeriti snage najpre sa Barselonom, u verovatno ključnoj utakmici za plasman u finale, a potom ih očekuje i meč sa vršnjacima iz Hapoel Tel Aviva. Posle pobede nad Megom, jasne su ambicije Partizana.

Čekaju nas veoma važne utakmice. Barselona je jedna od najboljih ekipa u Evropi i treba dobro da se spremimo. Pokazali smo da imamo kvalitet da napadnemo najviši plasman", zaključio je sjajni Savo Drezgić.

Raspored kvalifikacionog ANGT turnira:

Petak 1. mart:

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 82:71

Olimpija Milano – Next Generation tim 75:68

Partizan – Mega 91:59

Barselona – Hapoel Tel Aviv 90:54

Crvena zvezda – Olimpija Milano 90:97

Makabi Tel Aviv – Next Generation tim 95:90

Subota 2. mart:

09:00 Mega – Hapoel Tel Aviv

11:00 Partizan – Barselona

13:00 Olimpija Milano – Makabi Tel Aviv

15:00 Next Generation tim – Crvena zvezda

17:00 Hapoel Tel Aviv – Partizan

19:00 Barselona – Mega

Nedelja 3. mart:

10.00 - sedmo mesto

12.00 - peto mesto

14.00 - treće mesto

16.30 - finale


tagovi

Savo DrezgićKK PartizanPartizan Mozzart BetANGTJuniorska Evroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara